У Раді мають намір ліквідувати Пенсійний фонд і передати його функції іншим відомствам. У "Слуги народу" заявили про намір ліквідувати Пенсійний фонд України з метою перезавантаження форми існування ПФУ. Такий намір висловила голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики Галина Третьякова.

Як повідомила чиновниця, на пенсіонерів ліквідація Пенсійного фонду України вплинути не має. Функції ПФУ будуть передані Мінфіну або Держказначейству.

Пенсіонери, фото 33 канал
Пенсіонери, фото 33 канал

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Ми зі свого боку думаємо про можливість перезавантаження форми існування ПФУ. Один з варіантів - ліквідація Пенсійного фонду та передача його функцій Мінфіну або Держказначейству. Або перетворення ПФУ разом з фондами соціального страхування та безробіття в Національне страхове агентство. Цей план ми вже презентували разом з урядом", - сказала вона.

Ймовірна ліквідація ПФУ може статись тому, що вперше за 20 років на 12 мільярдів скорочені соціальні витрати бюджету, а також не були закладені кошти на щорічну індексацію пенсій. Про це раніше повідомляв колишній міністр соцполітики Андрій Рева.

Гроші, фото - Апостроф
Гроші, фото - Апостроф

"Три рази в цьому році пенсія буде проіндексована. Можливо, відсоток індексації буде менше, ніж розраховував попередній уряд. Тому, що формула 50/50 (ми теж її прийняли) - це половина від величини інфляції і половина від відсотка зростання заробітної плати. А інфляція в 13-18% це не інфляція в 3-5%, яку ми зараз спостерігаємо", - прокоментувала Третьякова.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пенсійний фонд терміново звернувся до українців: як купити роки стажу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", мільйонам українців не вистачить стажу для пенсії, що робити.

Також "Знай.ua" писав, як розрахувати страховий стаж і не помилитися: важлива інструкція.