На зміну "Синьому киту" і "Червоній сові" в Україні почала поширюватися нова група смерті під назвою "Тихий ліс". Підлітки отримують куратора, який дає їм моторошні завдання.

Київських підлітків 14-15 років почали заманювати в нову суїцидальну гру, яка була заснована в Росії. Повідомляється, що школярам потрібно розмістити хештег #тихийлес і #сованикогданеспит, а також написати #явигре і на аватарці розмістити картинку із червоною пентаграмою на чорному тлі.

Підлітки, скріншот: YouTube
Підлітки, скріншот: YouTube

Куратор дає учасникам завдання, які включають нанесення порізів на тілі, а також спроби суїциду. Щоб уникнути блокування, у нових групах використовують "позивні" і кодові фрази, які ускладнюють виявлення таких груп поліцією. Правоохоронні органи працюють над виявленням і блокуванням груп смерті, однак їх робота ускладнюється тим, що куратори знаходяться в Росії.

На що слід звернути увагу батькам та які основні ознаки участі дитини в "групах смерті":

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
  • відчуженість
  • втома
  • постійна сонливість
  • порізи на руках
  • нічне сидіння в Інтернеті

Підлітки, скріншот: YouTube
Підлітки, скріншот: YouTube

Однак за наявності цих ознак не треба сварити і дорікати дитині. Найкраще буде акуратно вивести дитину на розмову і дати їй зрозуміти, що ви на її боці і завжди встанете на захист, незважаючи ні на що. У найскладніших випадках рекомендується звернутися до психолога.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше