У наших предків цей день називали Мартиніановим або просто Мартином. Але насправді православна церква відзначає пам'ять Мартиніана Кесарійського. Він жив у 4-5 століття і став відлюдником в 18 років, вирішив поселити в пустелі, де провів 25 років у благочесті. Тому Бог дарував йому здатність зцілювати від хвороб. Мартініан сильно боровся зі своїми спокусами, тому ще кілька років жив на безлюдному острові і міняв сплетені ним кошики на їжу в корабельщика, який іноді запливав до нього. А коли вирішив переїхати в Афіни, то довго хворів і потім помер.

Народні прикмети на 26 лютого

Чого не можна робити

Не варто вирішувати ніякі фінансові питання, так як навряд чи цей день буде вдалим в цьому плані. Також це загрожує вам самим залишитися в боржниках. Не рекомендується брати в борг гроші або робити великі покупки. Не можна залишатися в брудній хаті, влаштуйте генеральне прибирання, тоді вас чекає успіх і щастя. Того ж варто очікувати, якщо ви весь день не будете лінуватися. Проте заборонено сьогодні вишивати, в'язати і шити, та й взагалі займатися всім, що пов'язано з нитками. Це може позбавити вас зору в майбутньому. Не можна брати собі гроші, які ви знайшли, це принесе вам одні неприємності.

Свята 26 лютого, фото: pixabay
Свята 26 лютого, фото: pixabay

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Повір'я й прикмети:

  • Погода цього дня показує прогноз на всю весну.
  • Сніг не розтане, значить всю весну буде холодна погода.
  • Спекотне літо передрікає суха і морозна погода.
  • Синиці дзвінко співають – тепло буде раннім.
  • У вікно засвітили сонячні промені, наступні дні будуть морозними, але ясними.
  • Якщо поб'єте горщики з кимось в цей день, то не помиритеся більше ніколи.
  • Побачили, що собака качається по землі – до вітру, а якщо зарилася в сніг – похолоднішає ще сильніше.
  • Якщо ви пролили на себе воду, чекайте, що почуєте про себе плітки.
  • Іменинники будуть дуже наївними, але добрими. З них виходять дуже вірні друзі та рідні.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua в Україні почала поширюватися нова група смерті, як раніше був Синій кит. Суїцидальна гра родом з Росії вже полює на життя підлітків. Кураторів дуже складно відстежити.

Також Знай.ua писав, Нафтогаз порадував українців хорошими новинами, стало відомо, скільки будемо платити за газ за лютий. Також прес-служба розповіла, чому тепер ціна буде такою.

Нагадаємо, глобальне потепління вже зачіпає весь світ, але скоро візьметься і за Україну. Деякі міста можуть зовсім піти під воду. Стало відомо, кому варто вже починати будувати ковчег для цього «біблійного потопу».