В окупованому путінськими бойовиками Криму сталася вельми світла акція. Так, школярі зібралися біля пам'ятника великої української поетеси Лесі Українки та вшанували її пам'ять на честь її дня народження. Відомо, що поетеса народилася 25 лютого 1871 року.

Діти поклали квіти біля пам'ятника відомої письменниці в Ялті. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

У Криму школярі вшанували пам'ять Лесі Українки, фото: krymr.com
У Криму школярі вшанували пам'ять Лесі Українки, фото: krymr.com

Вшанувати пам'ять Лесі Українки також прийшли працівники історико-літературного музею та викладачі української мови. У свою чергу, кримські школярі прочитали уривки з творів поетеси. Після цього дітям провели екскурсію по експозиції ялтинського будинку-музею письменниці.

Варто нагадати нашим читачам, що Леся Українка прожила 42 роки. При цьому майже три роки свого життя вона провела у Криму. Вона присвятила півострову цикли віршів "Кримські спогадим" та "Кримські відгуки".

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вона - не тільки купюра в 200 гривень, 10 невідомих фактів про іменинниці Лесі Українки.

Як повідомляв Знай.uа в Україні за дорученням Зеленського негайно розпочинають будівництво нового міста.

Знай.uа писав, українцям спростили правила перетину кордону з Кримом.