Жінки набагато агресивніші за кермом, ніж чоловіки. Унікальне дослідження проведели у британському підрозділі марки Hyundai. Опитування проводилося серед 1000 британських водіїв.

У рамках дослідження учасники оцінили свою емоційну реакцію на різні подразники, серед яких звуки, запахи, тактильні та смакові відчуття при різних сценаріях водіння.

Жінка, фото freepik
Жінка, фото freepik

Згідно даних корейської марки Hyundai, жінки за кермом в середньому на 12% зліші за чоловіків. Водії жіночої статі частіше сигналять і кричать на машини, які їх підрізали. Крім того, вони на 14% більше зляться на пасажира, який пристає з цінними вказівками, і на 13% менше терпимі до водіїв, які забувають вмикати сигнали повороту.

Керівник дослідження Патрік Фаган, поведінковий психолог з Голдсмітського університету Лондона, зауважує, що причина агресії жінок-водіїв криється в древніх інстинктах. У жінок більше розвинені «оборонні» інстинкти, які змушують їх гостріше сприймати небезпеку і агресивніше на них реагувати.

Чоловік наздогнав маршрутку, щоб ударити водія
Чоловік наздогнав маршрутку, щоб ударити водія

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дослідження також показало, що є дві домінуючі емоції, які викликає у людей водіння: щастя і відчуття свободи та злість, коли водій відчуває втрату контролю над ситуацією. 51% респондентів зізналися, що саме почуття свободи служить причиною їхньої любові до водіння. Ще 19% назвали мобільність, а 10% – незалежність.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україну спіткає другий "біблійний" потоп, яким областям час будувати ковчег.

Знай.uа писав, в Україні оголосили штормове попередження, яким містам буде непереливки.