Від сорту полуниці залежить не тільки смак і кількість ягід, яку садівник збере зі своєї грядки, але й те, скільки часу він буде витрачати на догляд. Фахівці дали поради, які саме сорти полуниці варто обирати.

У своїх розсадниках часто вирощують полуницю раннього сорту Беніція, яку цінують за гарну транспортабельність ягід і їх добрий смак, стійкості до посухи і хвороб. Також садівники віддають переваг пізньому сорту Флоренс - він цінується за стійкість до грибкових захворювань, дуже великі ягоди і родючість. Виявляється, що з однієї рослини можна зібрати до 1 кг ягід.

Вирощування полуниці, скріншот з відео
Вирощування полуниці, скріншот з відео

Крім того, відмінно зарекомендувала себе ремонтантна полуниця новітнього сорту Сан Андреас, яка закінчує плодоносити у жовтні, а в теплиці ягоди можна збирати і в грудні. Цей сорт протягом сезону дає три хвилі плодоношення, а в теплиці — навіть чотири. Якщо полуниці забезпечити один місяць спокою, у середині зими в теплиці можна збирати ягоди, які дуже великі, смачні і транспортабельні.

Беніція

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Італійський сорт полуниці раннього терміну дозрівання. Сильны сторони сорту: висока врожайність, велика і соковита ягода, відмінна жаро- і засухостійкість, стійкість до основних хвороб полуниці. Кущ компактний, вусів дає небагато, що добре для вирощування полуниці на ягоду, а не для розсади. Літню спеку переносить дуже добре. Сорт показує хорошу зимівлю і не підмерзає.

Врожай: ягоди яскраво-червоні, щільної консистенції, пірамідальної форми масою близько 25–30 г. Розмір великий і середній. Має дуже високі смакові якості. Смак ягід кисло-солодкий з приємним післясмаком.

Вирощування полуниці, скріншот з відео
Вирощування полуниці, скріншот з відео

Сан Андреас

Дає кілька високих врожаїв за час плодоношення у літній період. В умовах помірного теплого і жаркого клімату один кущ може плодоносити за літо чотири рази з травня до вересня. Кущ середньорослий, компактний, кулеподібний, слабко утворює вуса. Сорт показав стійкість до захворювань і шкідників.

Врожай: Ягоди дуже солодкі, великі вагою 30–50 г, блискучі, щільні, досить тверді. Мають трохи подовжену форму, кінчик ягоди трохи закруглений. У розрізі ягода має забарвлення оранжевого кольору. Ягоди добре транспортуються і зберігаються.

Вирощування полуниці, скріншот з відео
Вирощування полуниці, скріншот з відео

Флоренс

Пізньостиглий сорт полуниці, стійкий до комплексу захворювань та добре підходить для вирощування на проблемних ґрунтах та з використанням низькозатратних технологій. Кущ середньої сили росту, прямий, ягоди добре помітні, що полегшує їхній збір. Сорт посередньо стійкий до борошнистої роси та інших грибкових хвороб.

Врожай: Ягоди мають конічну форму, щільну шкірку і м'якуш, приємний смак. Колір ягід насичено червоний, дещо матовий. Для кращого забарвлення плодів сорт краще вирощувати на чорній чи блакитній плівці та уникати використання білої. Навіть повністю стиглі ягоди можуть зберігатись тривалий період не втрачаючи привабливого зовнішнього вигляду.

Вирощування полуниці, скріншот з відео
Вирощування полуниці, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як виростити руколу в домашніх умовах за місяць – цінні поради новачкам

Як повідомляв портал "Знай.ua", кісточки цих плодів можна перетворити на екзотичний сад, варто спробувати

Також "Знай.ua" писав, що з овочів посіяти раніше, цінні поради українським господиням