Службовці держадміністрацій на вимогу РНБО будуть перевіряти всі медустанови, де можуть прийняти хворих з коронавірусом і двічі в день доповідати про результати перевірки. Водночас доктор Євген Комаровський продовжує нагадувати, що коронавірус не такий страшний, як про нього говорять.

Медик зазначає, що у профілактиці головним залишається часте миття рук і обмежені контакти з людьми, які виглядають хворими. Найчастіше, зі слів Комаровського, інфікування відбувається під час вітання за руку.

Євген Комаровський, скріншот: YouTube / Доктор Комаровський
Євген Комаровський, скріншот: YouTube / Доктор Комаровський

"Коли кашляєте або чхаєте – прикривайте рот не долонею, а ліктем і припиніть вітатися зі всіма за руку – саме так відбувається інфікування", - пояснив Євген Комаровський. Євген Комаровський

Доктор Комаровський нагадав, що основну загрозу несуть смартфони, клавіатури, комп'ютерні миші і водопровідні крани. Однак, коронавірус гине у високій концентрації дезінфікуючих засобів: хлору, спирту, перекису водню і будь-якого антисептика.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Варто зауважити, що кількість людей, які вилікувались від китайського коронавірусу, згідно з даними Центру системних досліджень Університету Джона Хопкінса становить понад 30 тис. осіб.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Комаровський описав найгірший сценарій поширення коронавірусу в Україні

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції