На українців навесні 2020 року чекає багато нововведень. Відомо, що громадянам повинні проіндексувати пенсії, підвищити допомогу по безробіттю, а роботу банків повинні зробити прозорішою для клієнтів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Пенсіонерка, фото: YouTube
Пенсіонерка, фото: YouTube

Потрібно встигнути вийти на пенсію до 60 років

Відомо, що 2020 рік стане останнім "пільговим" роком пенсійного віку для жінок. До 60 років - 59,5 на пенсію зможуть вийти тільки жінки, які народилися з 1 жовтня 1960 р. по 31 березня 1961 р. Народжені пізніше можуть розраховувати на пенсію лише в 2021 р., тобто одночасно з чоловіками свого року народження.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Допомогу по безробіттю повинні збільшити

Незабаром збільшать допомогу безробітним громадянам — підвищення виплат відбудеться з 1 березня. Це рішення прийняло правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Паспорт, фото: gettyimages
Паспорт, фото: gettyimages

До Російської Федерації тільки за закордонним паспортом

З 1 березня перетин кордону з Російською Федерацією здійснюватиметься на підставі закордонного паспорта, але тільки для українських громадян, які виїжджають з України на територію РФ. Таким чином зменшується час проходження прикордонного контролю кожного громадянина, а для перевірки даних відомості з закордонних паспортів зчитуватимуться спеціальними приладами.

ПриватБанк, фото Мінфін
ПриватБанк, фото Мінфін

Банківські послуги стануть прозорішими

З 2 березня всі українські банки на своїх сайтах повинні надавати вичерпну інформацію про послуги, зокрема їх повну вартість, комісію, умови дострокового повернення, можливі штрафи і так далі. А вже з 2 червня на сайтах банків повинні з'явитися калькулятори для розрахунку витрат і доходів від послуг. Ці нововведення створено для зручності клієнтів банку, які зможуть виважено підійти до вибору банку, а також оцінити переваги та недоліки пропонованих умов.

Збільшений відпочинок

Перший місяць весни буде щедрим на вихідні - в березні українці відпочиватимуть 10 днів. Крім звичайних субот і неділь місяця на нас чекає додатковий вихідний. Оскільки Міжнародний жіночий день припадає на неділю, то вихідним буде понеділок 9 березня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як відбувається розрахунок субсидій в Україні – у Мінсоцполітики розклали все по поличках.

Як повідомляв Знай.uа відсутність нормальних доріг вже не новина, але цими фото все ще можна вразити українців.

Знай.uа писав, українцям світять нові пенсії з 1 березня, хто отримає "бонус".