Цей рік буде переломним у сфері українського туризму. Про це розповів директор Центру розвитку туризму Володимир Царук. За його словами, в бюджеті виділено 240 млн грн на його розвиток. Для порівняння, в 2019 році було всього 17 млн грн.

"Програма на ці 240 мільйонів буде включати в себе маркетинг територій та туристичних продуктів в різних дестинації України. Також вона повинна включити питання маркування туристичних маршрутів та атракцій, впровадження міжнародних стандартів якості, безпеки, екологічності, поліпшення професійної підготовки людських ресурсів", — коментує президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга.

Цьогоріч на Закарпатті та в Одеській області планується реалізувати два пілотних проекти, пов'язані з розвитком туризму. Чого тільки вартують проекти "Вінтажна кухня" на Херсонщині, "Гастроподорож Львівщиною", "Дороги вина і смаку української Бессарабії".

Млинці від Мальвіни Чуклі, фото: пресслужба Нового Каналу
Млинці від Мальвіни Чуклі, фото: пресслужба Нового Каналу

"Це грантова програма "Культура. Туризм. Регіони" Українського культурного фонду спільно з програмою USAID "Конкурентноспроможна економіка України", — розповідає член правління Асоціації гостинності, керівник "НавколоUA", Doroga.UA Андрій Тичина".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

А в Україні є що подивитись - від містичного Львова і автентичного Тернополя до Карпат, від славної столиці Києва до жартівливої Одеси, від колоритної Волині до історичного Харкова. Тож, можна 100% гарантувати, що в цьому році подорожі по Україні точно стануть цікавішими і комфортнішими.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україну спіткає другий "біблійний" потоп, яким областям час будувати ковчег.

Знай.uа писав, в Україні оголосили штормове попередження, яким містам буде непереливки.