Українець Олексій Лісовий розповів про те, як перевіряють людей не тільки в Китаї, але і інших країнах на захворювання коронавірусом. Він повернувся з Китаю і розповів в интерьвю Апострофу, що шлях в Україну був не простим.

З Шанхаю на літаку від прилетів у Москву, звідти – у Франкфурт, де пересів на літак до Києва. І розповів, які перевірки йому потрібно було пройти.

На подив українця, про його стан здоров'я особливо ніхто не турбувався. Тільки в Китаї йому сказали заповнити декларацію про стан здоров'я, у тому числі в ній важливо було вказати, чи не перебував він у провінції Ухань. Однак після цього даний документ так ніхто не запитав ні разу.

коронавірус в Китаї, фото: gettyimages
коронавірус в Китаї, фото: gettyimages

У Китаї Олексія перевіряв лікар спецкостюме, який виміряв йому температуру. Там дійсно до цього ставляться серйозно.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Тебе нікуди не випустять і не впустять, якщо немає на обличчі маски. Інший момент – коли були люди хворі коронавірусом або були хворі, але думали, що у них застуда, намагалися це приховувати, говорили, що не хворі, вони ходили в людні місця і заражали інших – їх за це представили до кримінальної відповідальності. Точно знаю, що кілька людей були спіймані і несуть відповідальність, не оголошувало яку", – розповів українець.

Після цього жодної перевірки по дорозі додому в нього не було.

Олексій повідомив, що в Китаї йому сказали, щоб він віддав заповнену декларацію про своє здоров'я вже по прильоту до Росії. Але він її нікому так і не віддав. Про неї навіть ніхто не питав.

Раніше повідомлялося, що 25 лютого, у Чернівцях госпіталізовано громадянку України, яка нещодавно повернулася із заробітків в Італії. Зараз медики перевіряють її на наявність китайського коронавіруса COVID-2019.

Відомо, що пацієнтку доставили в інфекційне відділення обласної лікарні каретою швидкої допомоги.

"Все, що мені відомо зараз, це те, що вона нещодавно повернулася з Італії. Медики її перевіряють", – пояснив Поліщук.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Китаї створили чарівну пігулку від коронавіруса, яка врятує тисячі життів.

Як повідомляв Знай. ua, українка розповіла про повернення додому із зони коронавіруса.

Також Знай. ua писав, що коронавірус змусив Зеленського провести важливі кадрові зміни.