Хитрорукі шахраї в Україні згадали старий перевірений спосіб виманити гроші довірливих людей. Аферисти зламують сторінки в соцмережах, а потім від чужого імені просять допомоги у друзів. Ошуканці не враховують єдине, що аферу можна швидко розкрити, якщо зателефонувати людині, яка нібито намагається позичити у вас значну суму грошей.

шахрайство по телефону
Шахраї можуть імітувати розмову з представником банку http://vision-trainings.ru/

"Сьогодні отримав повідомлення від одного. Мовляв, він втратив банківську картку, але йому потрібно вивести гроші. І не міг би я дати свою картку? Але шахраї не врахували один нюанс: якщо хтось з друзів просить позичити йому гроші, я наберу цю людину, щоб ідентифікувати її по голосу", - розповів українець Олексій.

Шахрайство, фото: cv.npu.gov.ua
Шахрайство, фото: cv.npu.gov.ua

Олексій подзвонив одному і виявилося, що його сторінку зламали. Після цього приятель українця поміняв пароль від аккаунта і на цьому розмова з шахраями закінчилася.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Звернулися аферисти не тільки до мене, а ще кільком десяткам знайомих мого друга. І все швидко викрили темну схему", – зазначив Олексій.

А українцям варто бути обачнішими і краще сто разів перевірити, кому і для чого скидати зароблені чесною працею кошти.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадуємо, що у Києві красуня в чорному обчистила Нову пошту, підфарбовуючи губки - відео.

Як повідомляв портал Знай.uа автовласників попередили, в яку авантюру можуть втягнути їх гроші під двірниками

Також Знай.uа писав про те, що в соціальній мережі Twitter з'явився один кумедний відеоролик незвичайного пограбування.