З'явився прогноз погоди на літо 2020 в Україні від народного синоптика Назарія Данилюка. Фахівець прогнозує досить мінливу погоду. У березні Україну скують морози і засиплють сніги, однак кліматичне літо прийде в країну все одно раніше календарного. Вже у травні слід чекати теплої і навіть подекуди спекотної погоди.

Червень

На початку червня літню погоду можуть порушити рясні дощі і сильні вітри. Тому на початок літа краще не планувати відпустку на українських курортах, адже на морському узбережжі країни також буде некомфортно. В середині червня опадів стане значно менше, температура підніметься до позначки +20…+24, і протримається до кінця місяця. В останні дні червня слід чекати злив, сильних вітрів і різких перепадів температур. Можливі також штормові попередження по всій країні.

Море в Одесі, скріншот з відео
Море в Одесі, скріншот з відео

Липень

Найбільш літнім днем стане 5 липня — погода буде сухою і теплою. В Одеській, Херсонській та Миколаївській областях стовпчики термометрів піднімуться вище 30 градусів тепла. На Закарпатті та інших західних регіонах також буде жарко. До +32 в середині липня народний синоптик обіцяє і жителям Києва. Опадів не буде майже весь місяць. Однак в останні дні липня Україну накриють сильні зливи та буревії.

Серпень

Погода буде мінливою протягом усього серпня. Сильні дощі змінюватимуться спекою і духотою. А з другої половини місяця потрохи почне холодати. Температура повітря в більшості областях України знизиться до +18…+21. У цей період ймовірне посилення вітру.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Літній відпочинок, скріншот з відео
Літній відпочинок, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, погода в останній зимовий понеділок дозволить українцям шиканути у таксі, пішки буде нереально

Як повідомляв портал "Знай.ua", роздягайтесь, буде гаряче: глобальне потепління у найближчі 5 років покаже людству справжні аномалії

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років — чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі