Досвідчені рибалки розповіли, яку наживку краще використовувати взимку на риболовлі. За їхніми словами лідирує мотиль, оскільки на нього добре клюють судак, йорж, окунь, плотва та лящ. Однак є і недоліки.

Виявляється, що таку відмінну наживку для зимової риболовлі, як мотиль не можна зберігати довше, ніж один тиждень. Для лову великої риби добре підходять опариші, а також личинки реп'яхової молі та чорнобильник. Щоправда, у магазинах вони не продаються.

Зимова риболовля, скріншот з відео
Зимова риболовля, скріншот з відео

Зазначається, що перевагою штучних мотилів і опаришів є те, що вони довше зберігають форму під час покльовки. Водночас наживки з їстівної гуми, які пахнуть раками або рибою, допомагають ловити щуку, окуня, судака і форель.

Крім того, незвичною, але досить ефективною заміною наживки може стати пінопласт, особливо якщо натерти його сиром. Така принада буде привабливою, зокрема, для плотви.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зимова риболовля, скріншот з відео
Зимова риболовля, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як виростити руколу в домашніх умовах за місяць – цінні поради новачкам

Як повідомляв портал "Знай.ua", кісточки цих плодів можна перетворити на екзотичний сад, варто спробувати

Також "Знай.ua" писав, що з овочів посіяти раніше, цінні поради українським господиням