Міжнародний день полярного ведмедя

В цей день у світі відзначають День білого ведмедя, тому що намагаються розповсюдити про нього інформацію і привернути більше уваги до того, що потрібно захищати цей вид. Так, багато видів зараз потребують захисту, але в цей день відзначають саме свято на честь всіх білих ведмедів, які спочатку були бурими, але змогли пристосуватися і вижити через стільки років. Але зараз вони потребують допомоги і багато природоохоронних та екологічних організацій влаштовують різні акції та спеціальні заходи, щоб підтримати білих ведмедів. Найчастіше говорять про те, що потрібно вирішити проблему танення криги на полюсах. Адже саме це найбільше заважає полярним ведмедям. А видобуток нафти забруднює навколишнє середовище,чим безпосередньо загрожує життю цих тварин.

Свята 27 лютого, фото: pixabay
Свята 27 лютого, фото: pixabay

Бернський карнавал

Цей карнавал вважається одним з найбільших заходів такого виду в Швейцарії і його щороку проводять у кінці лютого або в перші березневі дні. Його тривалість – 3 дні. За цей час в Берні з'являється безліч туристів, всі хочуть подивитися та взяти участь у карнавалі. Останнім часом він зайняв третю позицію за масовості в країні. Його щороку відвідує більше 50 000 чоловік. У вперше схожий карнавал в Берні відсвяткували ще в 15 столітті, хоча потім на тривалий час забули традицію. Зараз же це дуже популярна і яскрава подія для міста і країни.

Православні свята:

  • День пам'яті преподобного Авксентія Віфінського.
  • Рівноапостольного Кирила, учителя Словенського.
  • Масляна.

Кирило Весноуказчик

В цей день згадують саме того відомого святого Кирила, який з братом Мефодієм створив першу азбуку для слов'ян, чим сильно допомогли в поширенні християнства на Русі. Але в цей день його називали Весноуказчиком, тому що можна було дізнатися про погоду на всю весну. Якщо сьогодні погода гарна, значить скоро будуть морози. Але і в цьому наші предки знаходили свої плюси – вони пили гарячий збитень з прянощами. Також намагалися залишити сніговий покрив на полі, щоб він, коли буде танути, зміг наситити грунт. Цьому допомагали тим, що утаптували сніг на полях ногами. Жінки ж дякували повитух за їх працю і приносили різні подарунки.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua якщо вам раніше не вистачало вихідних, то можете не сподіватися на поліпшення. В Україні збираються змінити трудове законодавство і таким чином позбавити людей законного (в даний момент) вихідного.

Також Знай.ua писав, скоро відбудеться автоматична індексація виплат. Багато пенсіонерsd можуть отримати надбавку, ось тільки ще більше людей її втратять. Мінсоцполітики вже розповіли, кому не пощастить в цей раз.

Нагадаємо, після всіх подій, пов'язаних з коронавірусом, українцям пропонують пройти онлайн-тест для визначення хвороби. Хоча він профілактичний, але хоча б можна буде дізнатися, чи варто бити паніку.