В народі відзначають свято під назвою Кирило Весноуказчик, бо за православним календарем вшановують Кирила Словенського. Також день називали просто Кирилом. А ще сьогодні тиждень Масляної, коли кожен день дуже важливий. Це – Широкий четвер.

На Кирилов день намагалися задобрити польового духа, хоча його було складно побачити, так як він чорного кольору і зливається з землею. До того ж він дуже швидко рухається для людського ока. Тому просто залишали в полі солодкі пироги з начинкою і хліб, просили його, щоб допоміг зберегти і збільшити урожай.

Дуже сильно старалися потопати сніг на полях, щоб він якомога довше залишився в землі і потім розтанув. Оскільки грунт буде вологим і буде добре народити. Так робили навіть на городах. А жінки приходили до знайомих повитух і приносили частування у вигляді пирогів і пряників, також несли пиво з водою з різних джерел.

Свята 27 лютого, фото: pixabay
Свята 27 лютого, фото: pixabay

Обов'язково слід покликати в цей день до себе гостей, а якщо самі йдете в гості, то принесіть гостинці. Візьміть їжу, напої або подарунки для дітей. На столі обов'язково має бути з меду і прянощів приготований збитень. Випийте його першим, щоб ваша сім'я жила в достатку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

У широкий четвер теж є свої традиції. Звичайно ж, найчастіше проводять різні гуляння, ярмарки, галасливі і веселі заходи. Раніше навіть влаштовували кулачні бої. Цей день продовжує тиждень Масляної, тому млинці все ще дуже актуальні. Необхідно влаштувати посиденьки вдома з родичами, тоді ваша наступна зима буде вдалою. А чим більше млинців ви поставите на стіл, тим краще для вас буде наступний рік. Викиньте всі старі речі, веселіться, гуляйте, але дотримуйтесь порядок в домі. Не забувайте ходити в гості, частіше спілкуватися з близькими, менше сваріться і не пийте багато алкоголю.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua якщо вам раніше не вистачало вихідних, то можете не сподіватися на поліпшення. В Україні збираються змінити трудове законодавство і таким чином позбавити людей законного (в даний момент) вихідного.

Також Знай.ua писав, скоро відбудеться автоматична індексація виплат. Багато пенсіонерsd можуть отримати надбавку, ось тільки ще більше людей її втратять. Мінсоцполітики вже розповіли, кому не пощастить в цей раз.

Нагадаємо, після всіх подій, пов'язаних з коронавірусом, українцям пропонують пройти онлайн-тест для визначення хвороби. Хоча він профілактичний, але хоча б можна буде дізнатися, чи варто бити паніку.