У народі в цей день відзначають свято, яке звичайно називають Кирилом, Кирилом Весноуказчиком або Бабиними Взбриксами. А в православному календарі відзначають пам'ять Кирила Словенського. Його спочатку звали Костянтином і навіть було прізвисько Філософ. Він був тим візантійським місіонером, який разом з братом Мефодієм допомогли в поширенні християнства на Русі. Вони створили слов'янську абетку і почали перекладати Святе Письмо на зрозумілу простим людям мову.

Чого не можна робити

Сьогодні дуже багато чого заборонено, так як розпочався Великий піст у західних християн, це православне свято, а заразом і Широкий четвер масляного тижня. Тому постарайтеся не сваритися ні з ким із близьких, не провокуйте нікого на конфлікт, так ви тільки накличете нещастя. Гостей треба запрошувати, але у вашому домі має бути обов'язково дуже чисто. В бардаку день проводити не можна. Не сумуйте і не горюйте, бо тоді у такому настрої проведете весь рік. Постарайтеся не стригти ні волосся, ні нігтів. Це принесе вам суцільні неприємності і хвороби. До речі, про здоров'я, краще не планувати візит до лікаря. Навіть якщо це просто стоматолог або косметолог, перенесіть прийом на інший день.

Свята 27 лютого, фото: pixabay
Свята 27 лютого, фото: pixabay

Повір'я й прикмети:

  • Якщо сьогодні дуже сильний мороз, то літо буде спекотним. А якщо погода сонячна, то весна буде приємною і теплою.
  • По погоді цього дня можна судити про весь серень.
  • Особливо вдалими будуть всі покупки, які ви зробите в цей день.
  • Якщо ви будете скоро народжувати, то потрібно випити води з семи джерел, тоді ваші пологи будуть легкими і швидкими.
  • Іменинники можуть домовитися землею, як кажуть в народі, тобто будь-яка рослина ними посаджена буде добре рости.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua якщо вам раніше не вистачало вихідних, то можете не сподіватися на поліпшення. В Україні збираються змінити трудове законодавство і таким чином позбавити людей законного (в даний момент) вихідного.

Також Знай.ua писав, скоро відбудеться автоматична індексація виплат. Багато пенсіонерsd можуть отримати надбавку, ось тільки ще більше людей її втратять. Мінсоцполітики вже розповіли, кому не пощастить в цей раз.

Нагадаємо, після всіх подій, пов'язаних з коронавірусом, українцям пропонують пройти онлайн-тест для визначення хвороби. Хоча він профілактичний, але хоча б можна буде дізнатися, чи варто бити паніку.