У відділення Чернівецької обласної лікарні – в інфекційне відділення у середу, 26 лютого, надійшов ще один пацієнт з підозрою на коронавірус. А напередодні, 25 лютого, туди ж поклали жінку, обидва пацієнти нещодавно повернулися з Італії, де зараз активно поширюється хвороба. Аналізи цих пацієнтів відправили у Київ на тестування на коронавірус. Про це на брифінгу повідомила заступниця директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

За її словами, обох пацієнтів відразу ж протестували на грип, але ця підозра не підтвердилося. Тому їх аналізи відправили в столицю на перевірку. Також чиновниця зазначила, що чоловік і жінка перебувають у стані близькому до "середньої тяжкості". У них діагностували пневмонію, і обидва тривалий час перебували в Італії, і нещодавно повернулися.

Ілюстративне фото, Getty Images
Ілюстративне фото, Getty Images

Заступниця голови ОДА Наталія Гусак додала, що у Чернівецькій області визначили два заклади, в яких будуть приймати пацієнтів, у яких є підозра на коронавірус. У цих медзакладах присутні 13 справних апаратів штучної вентиляції легенів, 50 масок і стільки ж спеціальних комбінезонів. Крім того, представник Чернівецької обласної клінічної лікарні поїхав у Дніпро. Там він повинен отримати і привезти у свою лікарню допомогу, яку надала держава.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що епідемія коронавірусу в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.ua" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.