Ще двоє українців з лайнера Diamond Princess, який 14 днів перебував на карантині в порту Японії, виявились інфікованими коронавірусом.

У середу, 26 лютого, у ще двох українців, які є членами екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, виявили китайський коронавірус. Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко, пише hromadskе.

Таким чином, загальна кількість інфікованих українців зросла до чотирьох, зазначила речниця МЗС.

"Станом на 26 лютого четверо громадян України, в яких діагностована наявність коронавірусу, госпіталізовано до медичних закладів Токіо. Наразі стан наших співвітчизників задовільний. Консульство підтримує зв'язок із госпіталізованими українцями", — розповіли в міністерстві.

Речниця додала, що інші громадяни України продовжують перебувати на борту лайнера.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

лайнер Diamond Princess, фото Getty Images
лайнер Diamond Princess, фото Getty Images

За інформацією посольства України в Японії, місцеві медики проводять тести, щоб вирішити, чи можна членами екіпажу залишити лайнер. Українців, у яких виявлять коронавірус, відправлять до лікарень. Для українців з негативним результатом на коронавірус продовжать карантин.

Крім того, посольство України в Японії опитує українців щодо їхнього бажання повернутися в Україну.

"Станом на зараз, за повідомленнями дипустанови, 24 із 25 опитаних українців не висловили наміру повертатися в Україну протягом найближчих днів, а відтак, планують пройти карантин у Японії", — зазначила Зеленко.

лайнер Diamond Princess, фото Getty Images
лайнер Diamond Princess, фото Getty Images

Нагадаємо, українці з Diamond Princess вирішили не повертатися на батьківщину