В Україні на зміну "Синій кит" і "Червоної сові" прийшли нові небезпечні ігри для підлітків. Одна з них під назвою "Тихий ліс" і дві в реальному житті – "Щезни на 24 години" і "Давай пострибаємо".

Київських підлітків 14-15 років почали заманювати в нову суїцидальну гру, яка була заснована в Росії. Повідомляється, що школярам потрібно розмістити хештег #тихийлес і #сованикогданеспит, а також написати #явигре і на аватарці розмістити картинку із червоною пентаграмою на чорному тлі.

Підлітки, скріншот: YouTube
Підлітки, скріншот: YouTube

Куратори дають учасникам завдання, які включають нанесення порізів на тілі, а також спроби суїциду. Щоб уникнути блокування, у нових групах використовують "позивні" і кодові фрази, які ускладнюють виявлення таких груп поліцією.

На що слід звернути увагу батькам, і які основні ознаки участі дитину до "групи смерті":

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще
  • відчуження
  • втому
  • постійна сонливість
  • порізи на руках
  • нічне сидіння в Інтернеті

Суть гри "Щезни на 24 години" полягає в тому, що дитину закликають сховатися на добу, щоб тебе ніхто не знайшов. При цьому важливі умовою є те, що ні телефон, ні інші засоби зв'язку з собою брати не можна. Також підліткам забороняють комусь говорити про свій план.

Важко уявити, що насправді може статися з дитиною за цю добу. Адже для того, щоб сховатися від усіх знайомих і рідних вони часто вибирають дуже небезпечні місця. До того ж у разі реальної небезпеки дитина не зможе нікого покликати на допомогу без засобів зв'язку. У разі пропажі дитини потрібно негайно звертатися в поліцію.

Про грі "Давай пострибаємо", яку ще називають "Підсічкою" і не тільки попередив українських батьків популярний український педіатр доктор Комаровський.

"Зараз з'явилася саме у підлітковому середовищі достатньо тривожна, м'яко кажучи, гра, яка закінчується розбитими головами", - попереджає Комаровський.

Вона може спричинити за собою серйозні травми і навіть каліцтва.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, підлітків захопила вбивча гра, Комаровський б'є тривогу.

Як повідомляв Знай. ua, сині кити - ще квіточки, ця гра може коштувати життя вашій дитині.

Також Знай. ua писав, що згубна гра масово зводить підлітків з розуму, ціна "фінішу" – життя.