В народі прийнято відзначаюти свято під назвою Онисим Овчар. Його так назвали, тому що відзначають день пам'яті апостола від сімдесяти Онисима, якого наші предки вважали покровителем овець. Спочатку Онисим був рабом у християнина, але коли зустрів Павла, то став християнином і його звільнили з рабства. Далі він служив апостолам і проповідував. У старості став єпископом Ефесу.

Народні прикмети на 28 лютого

Чого не можна робити

В цей день варто будь-якими способами захищатися від різних пліток і злих язиків. Краще всього зробити це, пішовши до церкви на ранкову службу. А потім потрібно читати відповідні молитви вдома. А ось що не можна робити сьогодні ні в якому разі, так це будувати будь-які плани на майбутнє. Навіть якщо вони будуть самими безневинними і звичайними, вони просто не збудуться, або ж принесуть вам тільки біди.

Свята 28 лютого, фото: pxhere
Свята 28 лютого, фото: pxhere

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Повір'я й прикмети:

  • Буде хороший сінокіс, якщо у цей день був паводок.
  • Погода цього дня покаже погоду на весь вересень.
  • Багато зірок на небі, це добре, оскільки буде багато ягнят у цьому році в отарі.
  • Якщо сильно гавкають лисиці в цей день, то незабаром слід чекати снігопаду.
  • Мало снігу на Онисима – наступний рік буде поганим на врожай.
  • Дитині, яка народилася цього дня, слід подарувати овчину, нею її загортають поверх хустки. До речі, хустка повинна бути зроблена з козячого пуху. Тоді буде і успіх дитині, і здоров'я.
  • У іменинників дуже складний характер, але дуже добре серце.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua українським школярам нічого боятися, жодна зараза не пройде. У школах Києва вирішили ввести посилений режим дезінфекції, щоб хвороби не занеслись і не поширювалися. Причина всього цього – коронавірус.

Також Знай.ua писав, українців вбиває дещо посильніше коронавіруса, щотижня по 10 жертв. Після прочитання ви захочете зробити собі щеплення, так як в зоні ризику кожен українець.

Нагадаємо, в українських школах для учнів старших класів збираються ввести новий предмет. На програмування не сподівайтеся. Зате після його вивчення можна буде сміливо відзначати 14 жовтня, як своє свято.