Що це за свято

Цьому святу трохи більше 10 років, вперше його відзначили в 2008 році, так як його заснував своїм наказом міністр оборони України. З тих пір його щороку відзначають 28 лютого. В установі цього свята лежить дуже важлива мета. Його створили, аби підтримати престиж штурманів в ЗСУ. Також наявність свята має стимулювати військових добре виконувати свою службу, а також має допомогти розвинути авіаційні традиції та патріотизм.

Штурманів дуже сильно поважають військові авіатори, тому що вони несуть важливу і відповідальну місію. Саме від їх розрахунків буде залежати успіх бойових дій, коли сильна радіоелектронна протидія ворога. Серед корисних навичок – розрахунок бойової навантаження літака, витрата палива, кращий в плані оптимальності та безпеки маршрут і багато іншого. За їх працю і сміливість необхідно привітати наших штурманів військової авіації в їх свято. А ми підготували для цього гарні поздоровлення в листівках і віршах.

Свята 28 лютого, фото: pxhere
Свята 28 лютого, фото: pxhere

Листівки і поздоровлення

Без точної навігації
Не обійдеться флот
І навіть авіація
В польоти не піде
Без штурманів професійних
Нікуди нам не полетіти.
Привітаємо їх із святом,
Нехай їм завжди везе!

Свята 28 лютого, фото: getty images
Свята 28 лютого, фото: getty images

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Із професійним святом штурманів вітаєм!
Нехай життя наповниться добром!
Щастя і здоров'я, радості бажаєм.
Вірних професійних рішень,
І хай ворога вони не тішать.
Сонця Вам світлого, польотів свободи,
Успіхів усім штурманам у роботі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua українським школярам нічого боятися, жодна зараза не пройде. У школах Києва вирішили ввести посилений режим дезінфекції, щоб хвороби не занеслись і не поширювалися. Причина всього цього – коронавірус.

Також Знай.ua писав, українців вбиває дещо посильніше коронавіруса, щотижня по 10 жертв. Після прочитання ви захочете зробити собі щеплення, так як в зоні ризику кожен українець.

Нагадаємо, в українських школах для учнів старших класів збираються ввести новий предмет. На програмування не сподівайтеся. Зате після його вивчення можна буде сміливо відзначати 14 жовтня, як своє свято.