У Білорусі зафіксували перший випадок коронавіруса. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я країни.

"Повідомляємо, що 27 лютого тести, проведені в Республіканському науково-практичному центрі епідеміології і мікробіології показали наявність коронавіруса 2019 nCoV в одного з студентів з Ірану", - йдеться в повідомленні.

Інфікований студент з Ірану прилетів рейсом з Баку 22 лютого.

"Пацієнт і особи, які з ним контактували, поміщені в закриті бокси в Мінській інфекційної лікарні. Чоловік почуває себе задовільно", - додали в прес-службі.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

При цьому в Південній Кореї, Ірані та Італії спостерігається погіршення епідеміологічної обстановки. У зв'язку з цим в Білорусі Міністерство охорони здоров'я прийняло рішення проводити лабораторну діагностику та обстеження у всіх громадян, які прибувають з названих країн з 20 лютого.

У прес-службі підкреслили, що в Білорусі на даний момент проводять санітарно-епідемічні заходи, які спрямовані на недопущення поширення коронавіруса.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, влади відхрестилися від 25-річної дівчини, яка стала "інкубатором" коронавіруса.

Як повідомляв Знай. ua, в Італії, де вирує коронавірус, після зустрічі з парафіянами захворів Папа Римський.

Також Знай. ua писав, що епідемія коронавіруса дісталася до найбагатших людей планети, є перші втрати.