Як відомо, вже першого березня у православних відбудеться Прощена неділя 2020 року. Саме в цей день українці будуть очищати душу, просячи прощення за всі заподіяні образи - і в свою чергу даруючи прощення іншим. А відтак, у мережі розповіли про головні традиції цього свята, а також про те, що не можна в жодному разі робити, бо можна накликати горе.

Як відзначається, саме в неділю першого березня українці просять вибачення у Господа - за всі гріхи і погані помисли, а традиційне формулювання, як попросити вибачення в цю святу неділю, звучить так:

"Прости мене" просить від щирого серця той, хто займає більш високе положення (начальник - у підлеглого, старший - у молодшого, здоровий - хворий, заможний - у бідного і т . Д.), а у відповідь отримує: "Бог простить - і я прощаю. і ти мене прости!".

Фото - Православна Церква України
Фото - Православна Церква України

До слова, просять вибачення в цей день навіть перед вже покійними родичами і знайомими, а також це свято - найкращий час пробачити борги матеріальні, якщо такі є і людина готова на це піти.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Прощена неділя - традиції

Богослужіння на Прощену неділю присвячено темі вибачення і спокути. Сам священник просить вибачення у своєї пастви під час богослужіння, а на недільній проповіді звучить уривок з Євангелія від Матвія:

"Бо якщо ви будете прощати людям гріхи їхні, то простить і вам Батько ваш Небесний, а якщо не будете прощати людям гріхи їхні, то і Отець ваш не простить вам провин ваших ".

Після служби віруючі просять вибачення у рідних і близьких. Прощення просять в першу чергу у рідні, а вже потім обдзвонюють знайомих і приятелів. Окрім цього, в цей день на кладовище відносять млинці - щоб попросити вибачення у померлих родичів і пом'янути тих.

Фото - Православна Церква України
Фото - Православна Церква України

Що не можна робити у Прощену неділя 2020 року:

  • не відмовляють у прощенні - це великий гріх, якщо не простити кривдника, який просить про прощення, то здійснений ним гріх людина забирає на себе;
  • не відмовляють у допомозі і милостині жодному нужденному;
  • лицемірити - обидва пункти, що вище, виконувати потрібно щиро, від душі;
  • не можна сваритися, скандалити і лайливо виражатися;
  • займатися брудною важкою роботою - свято присвячений духовному розвитку, а не фізичним справам.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua українським школярам нічого боятися, жодна зараза не пройде. У школах Києва вирішили ввести посилений режим дезінфекції, щоб хвороби не занеслись і не поширювалися. Причина всього цього – коронавірус.

Також Знай.ua писав, українців вбиває дещо сильніше коронавіруса, щотижня по 10 жертв. Після прочитання ви захочете зробити собі щеплення, так як в зоні ризику кожен українець.

Нагадаємо, в українських школах для учнів старших класів збираються ввести новий предмет. На програмування не сподівайтеся. Зате після його вивчення можна буде сміливо відзначати його, як своє свято.