Роботу Суспільного мовлення заблоковано: арештовані всі рахунки через наявність заборгованості майже у 300 мільйонів гривень. Так значна нестача коштів може призвести до закриття більшості проєктів телерадіокомпанії, а також ставить під сумнів участь України у пісенному конкурсі "Євробачення".

Про це Суспільне мовлення повідомило через публікацію на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

У заяві пояснюється, що заборгованість була успадкована від попереднього керівництва тоді ще державної Національної телекомпанії України. Українська призупинила сплату ліцензійних нарахувань за створення української версії міжнародного телеканалу Euronews, що врешті решт закінчилося судовою тяганиною.

Суспільне мовлення, Facebook
Суспільне мовлення, Facebook

"Наразі арешт рахунків уже унеможливив підготовку до трансляції Олімпіади-2020, блокує забезпечення участі України в Євробаченні-2020, зупинив запуск нових проєктів Суспільного, зокрема запуск нової Суспільної студії в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Найближчим часом арешт також призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії, адже заблокована можливість здійснювати необхідні видатки для роботи національних телеканалів мовника (UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА), усіх регіональних каналів Суспільного, діджитал-платформ та трьох каналів радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь та UA: Радіо Культура)", - йде мова в заяві.

У телерадіокомпанії вимагають негайного виділення коштів для погашення заборгованості.

"У ситуації, що склалася, Суспільний мовник далі звертається до відповідних міністерств задля ініціювання виділення з державного бюджету окремих коштів для термінового погашення наявної заборгованості колишньої державної компанії, а також 1,6 млн євро виконавчого збору, що телерадіокомпанія має сплатити додатково.

Команда Суспільного звертає увагу громадськості на те, що створення незалежної телерадіокомпанії з переданням їй величезних державних боргів — неможливе, а відсутність допомоги з боку державних органів у вирішенні цієї проблеми призведе до повної зупинки суспільного мовлення в Україн", - заявило Суспільне мовлення.

Учасником від України на Євробаченні-2020 став гурт Go_A. Тепер невідомо, чи зможуть українці представити свою країну на конкурсі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше переможці Нацвідбору "Go_A" відмовилися спілкуватися з РосЗМІ і прокоментували пересуди про назву групи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Росію на Євробаченні представить українець, вихованець Поплавського.

Також "Знай.ua" писав, що солістка Go-A зізналася, чим дивуватиме світ.