Уповноважений президента з питань земельних відносин Роман Лещенко заявив, що у Чорнобильській зоні виявили вкрай небезпечну знахідку. Відтак, на забруднених радіацією територіях знайшли сільськогосподарські поля, на яких вирощують кукурудзу, сою і соняшник, а потім і взагалі їх вивозять з Чорнобиля і продають.

Про таке він розповів для видання "Сегодня".

"Ситуація з ними вийшла з-під контролю. Хочемо через ЗМІ передати привіт "чорним" аграріям, які працюють у першій, другій та третій зоні відчуження. За допомогою супутникових систем ми бачимо, що вони вирощують з порушенням всіх законодавчих норм соняшник, кукурудзу, сою. Все в тіні, розрахунок готівкою, весь цей урожай збирають і вивозять", - заявив він.

Чорнобиль, фото: Getty Images
Чорнобиль, фото: Getty Images

Окрім цього, Лещенко додав, зо вже незабаром вони візьмуться за "чорних" аграріїв та розпочнуть масовий аудит землі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Повірте, до цих чорних аграріїв ми теж доберемося. Тіньовий оборот зерна – це, на жаль, не тільки для внутрішнього ринку, але і для експорту. Масштаби тіньового обороту колосальні... Коли ми робили аудит, то за документами виявилося, що у цій землі немає господарів. Відразу всі зникають. Таких ділків можуть зупинити тільки аудит земель та визначення правового статусу", - підсумував він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які продукти допомагають прискорити метаболізм і швидко спалюють жир.

Як повідомляв портал Знай.uа, через глобальне потепління 85% усіх виноградників у світі можуть опинитися в зоні ризику.

Також портал Знай.uа писав, що пиво може забезпечувати міцне здоров'я і навіть довге життя.