У п'ятницю, 28 лютого в Києві проводили навчання з протидії коронавірусу, проходили вони на базі Олександрівської лікарні. Перед цими навчаннями мер української столиці Віталій Кличко розповів про те, як місто готове до прийому хворих цим смертоносним вірусом. Так, стало відомо, що міська влада вже підготували півтисячі ліжок для госпіталізації пацієнтів з підозрою на зараження коронавірусом. Про це повідомляє Інформатор.

Віталій Кличко, скрін з відео
Віталій Кличко, скрін з відео

Влада повідомила, що пацієнтів будуть ділити на три категорії – дорослі, діти і вагітні, для них підготували спеціальні бази. Пацієнтів прийматимуть Олександрівська лікарня, Київська міська лікарня №4, Київська міська лікарня №9, в міських дитячих клінічних лікарнях №1 та №2, у дитячій інфекційній лікарні в Київському медичному центрі репродуктивної та перинатальної медицини.

Місця в цих закладах будуть розподілені так: 200 ліжок на дітей, 237 на дорослих і 63 – для вагітних жінок. Крім того, в столиці на постійній основі працюють дві спеціальні інфекційні бригади, які будуть реагувати на виклики і приїдуть при необхідності. Тим часом, на щастя, в Україні поки що не зафіксовані випадки зараження коронавірусом.

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що епідемія коронавірусу в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.ua" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.