Син ексголови Конституційного Суду України Андрій Стрижак (молодший) опинився на лаві підсудних через висунуті проти нього звинувачення в участі у схемі торгівлі краденими автомобілями з Європи.

Про операцію, яка призвела до затримки фігурантів справи, повідомляє Національна поліція України через Єдиний портал органів системи МВС України.

Стрижак-молодший був взятий під арешт. Суд оцінив заставу за підсудного у 17 мільйонів гривень.

"Група осіб оформлювала у лізинг автомобілі на території країн Європейського Союзу, переправляла їх через кордон України за підробленими документами, ставила на реєстрацію і в подальшому збувала. Правоохоронці встановили 56 фактів злочинної діяльності аферистів із сумою завданого збитку понад 4 мільйони євро", - йдеться у повідомленні поліції.

У правопорушників було проведено обшук, у ході якого знайшли "документацію, банківські картки, 10 автомобілів еліт-класу, номерні державні знаки, готівку, зброю, набої та наркотики. Крім того, у фігурантів групи вилучено по кілька закордонних паспортів", - стверджують правоохоронці.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Фото з обшуку, Національна поліція
Фото з обшуку, Національна поліція

Також у поліції розповіли й деталі схеми з автівками з Європи: "Учасники злочинної групи оформляли на себе та на підставних осіб, в тому числі представників приватних вітчизняних та іноземних підприємців, на території країн Євросоюзу (Республіка Польща, Королівство Нідерландів, Чеська Республіка та інші) договори довгострокової оренди – лізинг - на транспортні засоби. Згодом, використовуючи корумповані зв’язки у правоохоронних органах, змовники проводили ці автомобілі через митний контроль та реєстрували у сервісних центрах МВС України, де отримували свідоцтва і державні номерні знаки, а далі - реалізовували покупцям".

Загалом, злочинну группу підозрюють у 56 епізодах цього правопорушення, а загальну суму збитків оцінюють у 4 мільйони євро.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше суддя Верховного суду оскаржила в суді маленьку пенсію, сотні тисяч виявилося мало.

Як повідомляв портал "Знай.ua", син маминої подруги: повернувся мем, який стосується кожного.

Також "Знай.ua" писав, що Білецький прокоментував "зашквар" сина Порошенка в Лондоні: "Історія про лицемірство і подвійну мораль".