Міжнародний день рідкісних захворювань

Цей день відзначають в не високосний рік 28 лютого, а ініціатором його створення стала європейська організація по вивченню рідкісних захворювань. Тому і день вибрали самий рідкісний. За традицією його проводять щороку, щоб привернути більше уваги людей до тих проблем, з якими стикаються хворі рідкісними захворюваннями, також намагаються побільше розповісти про самих цих хворобах і про те, як вони впливають на життя. Найстрашніше, що такі хвороби не завжди можна правильно діагностувати, так і найчастіше діагноз ставлять занадто пізно, а знань про саму хворобу у вчених просто не вистачає, вони ще не до кінця вивчені. І таких безліч захворювань в різних областях медицини, їх близько 5-7 тисяч, і це враховують тільки небезпечні для життя.

Свята 29 лютого, фото: pixabay
Свята 29 лютого, фото: pixabay

День Кащея-Чорнобога

Такий день відзначали наші предки. Кащей був для них не просто якимось страшним поганим чоловіком з казки. Це був дуже злий бог з пантеону слов'ян, його також називали Чорнобогом і Повелителем Нави. Він ніс з собою смерть, зло, божевілля, все чорне і погане. У слов'ян світ ділився на дві частини: лиху і добру, по відношенню до людей. І саму ворожу уособлював Чорнобог. Часто в легендах йому приносять жертви, перед тим, як почати щось важливе, наприклад, перед військовим походом. Жертви можуть бути в тому числі й людські. В цей день опівночі потрібно обов'язково розчавити в руці сире яйце курки. З ним пов'язують смерть Кащея, а так як він ще й є символом зими, то це уособлює та її кінець.

Православні свята:

  • Святкування Віленської ікони Божої Матері.
  • Апостола Онисима.
  • Масляна.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua скоро починається весна і день стає все довшим, а значить, українці, як і кожен рік до цього, будуть переходити на літній час. Ми розповіли, коли це буде, як підготуватися і в яку сторону переводити годинник.

Також Знай.ua писав, цієї неділі православні християни відзначають свято Прощену неділю. Українцям розповіли, як правильно підготуватися до такого свята і як правильно просити прощення за свої гріхи.

Нагадаємо, в Україні збираються повністю змінити трудове законодавство. Але для багатьох людей це може стати не тільки ударом по гаманцю, а й ударом по особовому часу і здоров'ю. Слуги народу вирішили забрати один вихідний на тиждень.