В народі відзначають день Маремьяни потвори, Касьяна, Зимобора або ж Ярила. У цього дня багато різних назв. Крім того, він буває лише раз на чотири роки. Та ще й це останній день зими, тому не дивно, що з цим днем пов'язано безліч народних повір'їв і заборон.

Є легенда, що коли-те в грязі застряг віз селянина, а поруч були Святий Миколай і Касіян. Касіян не захотів допомогти, тому що боявся забруднитися, а Микола допоміг. Тому Бог подарував Миколі відразу два свята в році, а Кассіана – раз у чотири роки.

Народні прикмети на 29 лютого

За традиціями раніше в цей день намагалися вбити Кощія, якого насправді навіть порівнювали з Касіяном, хоча Кащей спочатку був дуже злим Чорнобогом, який уособлював усе зле і вороже до людей у цьому світі. Смерть його природно зберігається в яйці, тому його потрібно розбити на світанку об кут вхідних дверей і не прибирати протягом доби. Поспіть у цей день до 12 годин дня і постарайтеся взагалі не виходити з дому, щоб не зустріти Кощія. А якщо будете виходити за двері, то три рази перехрестіться.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Свята 29 лютого, фото: pixabay
Свята 29 лютого, фото: pixabay

Все старе, пошарпане і весь непотріб з дому потрібно обов'язково викинути. Нечисть може жити в цих старих речах, а сьогодні вона особливо активна. Також постарайтеся не сваритися, щоб ваші сварки не переросли в довгу ворожнечу. Не беріть у борг нічого, так як навряд чи зможете протягом року віддати ці гроші. А якщо у вас розсипалася сіль, то її потрібно змести в кут, в якому розбивали яйце, щоб ні з ким не посваритися.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua скоро починається весна і день стає все довшим, а значить, українці, як і кожен рік до цього, будуть переходити на літній час. Ми розповіли, коли це буде, як підготуватися і в яку сторону переводити годинник.

Також Знай.ua писав, цієї неділі православні християни відзначають свято Прощену неділю. Українцям розповіли, як правильно підготуватися до такого свята і як правильно просити прощення за свої гріхи.

Нагадаємо, в Україні збираються повністю змінити трудове законодавство. Але для багатьох людей це може стати не тільки ударом по гаманцю, а й ударом по особовому часу і здоров'ю. Слуги народу вирішили забрати один вихідний на тиждень.