У київському аеропорту "Жуляни" прикордонники не пропустили в Україну головного редактора російського телеканалу RTVI та журналіста Олексія Півоварова. У рішенні співробітників Держприкордонслужби зазначено, що він не зміг підтвердити мету своєї поїздки в Україну. Своєю чергою російський журналіст висловив впевненість у тому, що таку вказівку дали "зверху".

Олексій Півоваров розповів про ситуацію на своїй сторінці у Facebook. Журналіст зазначив, що спершу прикордонники провели з ним ввічливу розмову. Однак через півтори години очікування вручили постанову про те, що він не зміг підтвердити причину перебування в Україні. Росіянин зауважив, що таке формулювання зазвичай вказується, коли немає грошей або зворотного квитка. Однак у нього були і гроші, і квиток, і житло.

Олексій Півоваров, скріншот: facebook / alexey.pivovarov.16
Олексій Півоваров, скріншот: facebook / alexey.pivovarov.16

Кілька років не був в Україні і, мабуть, не судилося. Пару годин тому прилетів до Києва, але на територію країни мене не пустили. Спершу - ввічливе співбесіду: подивилися разом «Редакцію», усміхнулася ... Потім півтори години очікування на лавочці. В результаті три сумних прикордонника вручили мені постанову про те, що я не зміг підтвердити причину перебування в Україні. Це звичайна формулювання, якщо немає грошей або зворотного квитка. Оскільки у мене все це, зрозуміло, було (як і запрошення, житло тощо), то ніхто, в загальному, і не приховував, що рішення прийнято нагорі. Хлопці були доброзичливі і совісні, їм самим було явно незручно і шкода, що так веліли, і що при виконанні нічого не положено говорити від себе. Мені теж шкода, друзі. І я, мабуть, теж нічого не буду говорити, тому що люблю Україну і переживаю за неї Олексій Півоваров

У підсумку головний редактор телеканалу RTVI висловив впевненість у тому, що рішення прийнято "вгорі", оскільки самі прикордонники були приязними і від себе не могли нічого говорити.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Скріншот: facebook / alexey.pivovarov.16
Скріншот: facebook / alexey.pivovarov.16

Скріншот: facebook / alexey.pivovarov.16
Скріншот: facebook / alexey.pivovarov.16

Несколько лет не был в Украине и, видимо, не судьба. Пару часов назад прилетел в Киев, но на территорию страны меня не...

Geplaatst door Alexey Pivovarov op Vrijdag 28 februari 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше