Ми часто бігаємо як божевільні, прагнучи встигнути більше справ в найкоротші терміни. Як показує життя, людина хотіла б мати можливість все робити швидше і краще: швидше відправляти повідомлення, швидше добиратися до пункту призначення, швидше готувати! Однак це не завжди можливо. Наприклад, тим, хто вже вивчив англійську з нуля, добре відомо, що ознайомлення з новою мовою вимагає багато часу.

І все ж існують способи, що дозволяють скоротити місяці, витрачені на те, щоб вивчити розмовну англійську. Щоб знайти метод, що ідеально підходить саме вам, доведеться витратити чимало часу на тестування різних технік.

Якщо ви відчайдушно потребуєте корисних порад для швидкого вивчення англійської мови і не знаєте, з чого почати, - вам перш за все потрібно звернутися до науки! Даний матеріал допоможе вам самому, в домашніх умовах, а головне швидко і безкоштовно вивчити англійську мову.

як швидко вивчити англійську, скрін

Англійська повинна весь час бути на слуху (метод пасивного слухання)

Лінгвісти використовують спеціальний термін, говорячи про даний спосіб - бесвідоме навчання. При цьому методі учні не прикладають зусиль, щоб вивчати мову. Це не класичний процес навчання, коли вчитель викладає вам курс і задає домашнє завдання. Можна не сидіти за столом, вивчаючи уроки і правило за правилом. Неусвідомлене запам'ятовування відбувається, коли ми довго слухаємо англійську мову, не концентруючи спеціально уваги. Мозок автоматично поглинає звуки, акценти, слова і навіть граматичні правила. І це при тому, що ви не берете участь у розмові, не є уважним слухачем і не робите заміток.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Дослідження показали, що за допомогою пасивного слухання можна вивчити будь-яку мову, навіть так звані штучні мови (спеціально винайдені вченими для власних досліджень).

Таке цілком реально, адже коли ми слухаємо мова, то сприймаємо її конструкції. Це природний метод навчання, подібний до того, який використовують діти. У перші роки життя малюки не можуть говорити - вони просто слухають мову дорослих, перш ніж зможуть повністю розуміти сенс почутого. Потім діти починають використовувати мову самостійно.

Слухайте якомога більше англійського матеріалу! Слухай постійно! Завжди стежте за тим, щоб на задньому фоні грала англійська мова - перебуваєте ви в офісі, в машині або вдома у своїй кімнаті.

Дивіться найкращі серіали англійською або який-небудь фільм, слухайте музику і аудіокниги, а також онлайн-діалог носіїв! Відвідуйте місця, де ви можете почути діалог носіїв мови!

як швидко вивчити англійську, скрін

Якщо ви наполегливо будете продовжувати «бомбардувати» свій мозок і вуха англійськими звуками, ви засвоїте набагато більше, ніж можете собі уявити.

Вивчайте нові звуки

Вивчення англійської змінює роботу вашого мозку. Дивно, але дослідження вчених показали, що при вивченні нової мови частини нашого мозку розширюються. Чим більше вони стають, тим більше спрощується процес навчання.

Ще більш поглиблені дослідження показали, що наш мозок демонструє різну реакцію на різні звуки, які він отримує.

як швидко вивчити англійську, скрін

Отже, чому ця інформація так важлива і як вона може допомогти у вивченні англійської? Щоб розуміти English і розмовляти на ньому як носій, ретельно вивчайте нові звуки! Шукайте звуки, вимова яких викликає у вас труднощі. Ряд експериментів вчених показали, що прослуховування звуків в уповільненому режимі дозволяє засвоювати їх менш ніж за годину. При цьому вам не знадобиться спеціальна програма для уповільнення звуку. Просто слід дивитися в Youtube відео, де носії мови використовують звук (або звуки), які вам складно вимовляти.

як швидко вивчити англійську, скрін

Вчимо English, використовуючи асоціації

Використання асоціацій до слів означає зв'язування слів з іншими словами, звуками, рухами, ідеями або образами. Наприклад, коли ми чуємо звук «гав», то відразу ж асоціюємо його з собакою. Побачивши образ сонця, ми відразу згадуємо слова «сонце» (the sun), «жарко» (hot), «тепло» (heat). Вам не доведеться надто багато думати про це, слова легко будуть самі приходити в голову.

як швидко вивчити англійську, скрін

Вивчення слів на основі асоціацій не тільки буде в задоволення. Це і дуже ефективний метод, що прискорює процес вивчення англійської.

Зв'яжіть слово із зображенням, рухом або іншим словом! Коли такі безпосередні асоціації формуються в розумі, процес навчання стає набагато простішим.

Спробуйте використовувати свої руки і тіло, щоб імітувати значення слів, з якими ви стикаєтеся. Ви також можете спробувати зобразити образ складного слова на папері.

Вивчайте вираження, а не окремі слова

Деякі слова набувають зовсім іншого змісту в поєднанні з іншими словами. Ви можете знайти ці групи слів, читаючи або слухаючи будь-яке англійське речення.

як швидко вивчити англійську, скрін

Фраза «Я бігаю» (I'm running) означає безцільний біг. Додавши лише кілька слів, ми отримуємо нову фразу - «Я бігаю по парку» (I run through the park) абсолютно іншого значення. Часто прослуховувати фрази також дуже важливо!

До недавнього часу лінгвісти дотримувалися теорії про те, що кожен раз, коли ми чуємо якесь речення, наш мозок ділить його на сегменти. Однак нові дослідження показали, що порядок слів може бути навіть більш важливим, ніж ціле речення.

Словосполучення «Хліб з маслом» (якщо перевести на англійську - Bread with butter) і «Масло з хлібом» (Butter with bread) мають однакове значення. Але тільки в одному з цих двох виразів слова «масло» (Butter) і «хліб» (Bread) написані в правильному порядку - «Хліб з маслом» (Bread with butter).

Оскільки при вивченні англійської можна зіткнутися з різними перекладами одних і тих же слів, то їх вивчення часом виявляється досить складним. Знати слово - означає знати, як його використовувати! Тому, прагнучи навчитися розмовній англійській, потрібно починати читати, запам'ятовуючи прості тексти. Оцінюйте слова з точки зору того, як вони використовуються у виразах, реченнях і в розмові.

Вчимося з музикою

Вам напевно запам'яталося, як вас в дитинстві вчили різним пісням вдома або в школі. Як таке можливо, що після стількох років ви як і раніше пам'ятаєте ці пісні?

У дитячому і юному віці музика грає фундаментальну роль у вивченні мови. З цієї причини в програму навчання школярів включають прослуховування пісень і вивчання голосних букв.

Дорослим також корисно вчитися новим мовам з музикою.

Навчання значно прискориться і спроститься, якщо розвивати мовні навички за допомогою пісень.

Слухайте пісні англійською мовою, вивчайте їх, і ви переконаєтеся наскільки це ефективно, і дуже скоро будете вже говорити як носій мови!

як швидко вивчити англійську, скрін

Зрозуміло, що ідеальної техніки, що дозволяє вивчити англійську за тиждень або місяць, не існує. Але при використанні вищеописаних прийомів можливо більш швидке просування в цій нелегкій справі.

Для поліглотів-початківців застосування цих технік - це найкращий спосіб, який дійсно скорочує місяці навчання.