Іноді в житті слідує одна неприємність за іншою: проблеми на роботі, непорозуміння у відносинах. Або ж вас лякає невизначеність і невдалі спроби знайти себе. У таких ситуаціях багато хто вирішує записатися на прийом до психолога. Але часто вирішити проблему можна і самостійно за допомогою кращих книг з психології.

Стівен Р. Кові "7 навичок високоефективних людей"

Книга перекладена на 38 мов і стала світовим бестселером. Її автор, відомий консультант з питань розвитку бізнесу, в доступній манері написав про власний досвід розвитку особистості. Його робота ґрунтується на принципах гуманістичної психології.

За роки існування книга Стівена Р. Кові допомогла сотням тисяч людей знайти себе, поставити мету і досягти її. У їх числі опинився навіть С. Форбс і Ларрі Кінг.

Автор не гарантує досягнення результатів за кілька тижнів. А навпаки намагається донести необхідність постійно працювати над собою і не зупинятися на досягнутому. Найкраща книга для людей, які тільки починають цікавитися людської психологією. Її рекомендується почитати тим, хто бажає стати краще, бути ковалем власного життя і жадає розвитку.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Михайло Лабковской "Хочу і буду"

Популярний російський психолог дотримується принципу, що кожен сам коваль свого щастя. І кінцевий результат залежить тільки від нього самого. У своїй книзі "Хочу і буду" Михайло простою і зрозумілою мовою пояснив, як знайти себе, як навчитися розуміти свої бажання і просто насолоджуватися кожною миттю.

Рекомендації досвідченого психолога на перший погляд можуть здатися надмірно радикальними і навіть викликати шок. Лабковской протягом всієї книги намагається донести до читача те, що він може робити те, що хоче. В "Хочу і буду" Михайло пише про нормальні бажання для здорової людини.

Джен Сінсеро "НІ СИ"

Джен Сінсеро - письменниця, яка змогла самостійно впоратися зі своїми проблемами. Вона насолоджується життям і цінує кожен момент. І бажає поділитися своєю радістю з оточуючими.

В "НІ СИ" вона пише про очевидні речі, про які людям властиво забувати. Приємна і проста мова написання створює враження, ніби між читачем і автором відвертий діалог віч-на-віч. Це цікава книга від сучасної письменниці, що змушує почати діяти.

Гері Чепмен "П'ять мов любові"

Це захоплююча і корисна книга про психологію відносин від доктора філософії і консультанта з питань шлюбу і сім'ї. Багато цікавих моментів для себе можуть почерпнути не тільки жінки, а й чоловіки.

У книзі автор пояснює, як висловити любов до своєї другої половинки. І зовсім не важливо, перебуваєте ви вже в шлюбі або ваші відносини тільки на початковому етапі. Щоб відносини були гармонійними і приносили щастя, важливо розуміти "мову" вашого партнера і особливості його поведінки.

Відгуки читачів говорять про те, що якби кожна пара, яка зіткнулася з нерозумінням і кризою в стосунках, вирішила прочитати цю книгу, кількість розлучень зменшилась би в рази. ЗА допомогою психологічного твору Гері Чепмена ви зможете більше дізнатися про тонкощі взаємовідносин між чоловіком та жінкою.

Гері Чепмен допомагає краще зрозуміти іншу людину, а також чесно зізнатися у власних помилках. Варто прочитати кожному, хто розуміє, що зазнає труднощів у спілкуванні з близькою людиною.

Віктор Франкл "Сказати життю "так!". Психолог в концтаборі "

Хороша книга про сильних духом людей. Віктор Франкл за часів Другої світової війни був в'язнем концтабору. У творі він розповідає про свої спостереження, психологічні аспекти того, що відбувається з людьми, які опинилися на межі смерті, змушені боротися за своє життя.

Ця популярна книга стане настільною для тих, хто опустив руки і вважає, що сил боротися більше немає. Після прочитання ваша свідомість перевернеться. Ви усвідомлюєте, що всі перешкоди не даються просто так. Успішно подолавши їх, ви знайдете новий безцінний досвід і станете сильніше.

Карен Хорні "Психологія жінки"

Автор книги - знаменита американська дослідниця, спеціалізацією якої була жіноча психологія. Її твори - світові бестселери. Карен Хорні в своїй роботі висловила власний погляд. І, як виявилося, багато в чому вона була противницею поглядів Фрейда щодо жіночої психології. І за те, що Карен спростовувала багато його поглядів, вона була виключена з "Американської психологічної асоціації".

Проте, Карен Хорні продовжила займатися своєю справою і навіть створила теорію психології жінок. У книзі порушується багато важливих аспектів, в тому числі: нерівність чоловіків і жінок в суспільстві, сексуальні розлади, проблеми в стосунках і сімейному житті, секс і т.д.

Роберт Джонсон "Він: глибинні аспекти чоловічої психології"

В основу роботи Роберт Джонсон поклав відомий міф про Парцифаля. Психолог використовує легенду для того, щоб максимально точно розкрити психологічні процеси чоловіків. Роберт пояснює, як це, бути чоловіком, і описує відміну чоловічої психології від жіночої.

Дає відповіді на питання щодо витоків агресії у чоловіків. А також читачі, які захоплюються психологією відносин, дізнаються, яка роль в житті представників сильної статі відведена дівчині.

Марк Бурно "Про характери людей"

Фундаментальний твір, в якому Марк Бруно, знаменитий психіатр і психотерапевт, описує різні характери, а також наводить приклади з власної практики.

Марк аргументує, чому той чи інший письменник, артист тощо відноситься до певного типу. Для аналізу автор використовує їх творчість.

При читанні кожен впізнає себе або своїх близьких в одному з характерів. Також ви зможете зрозуміти, чому з деякими людьми відносини складаються легко, а з іншими ніяк не вдається досягти взаєморозуміння.

Книга використовується як навчальний посібник з психотерапії.

Джон Грей "Чоловіки з Марса, жінки з Венери"

Входить до рейтингу кращих книг для вивчення психології. Багато сучасних і відомих психологів в роботі надихаються ідеями з цієї книги. "Чоловіки з Марса, жінки з Венери" - світовий бестселер, який побив рекорди продажів. Читачі дізнаються, що причина виникнення багатьох проблем у відносинах лежить набагато глибше. Вона обумовлена ​​непереборними розбіжностями в психології жінок і чоловіків.

Джон Грей занурить вас не тільки в основи теоретичного аналізу, але і покаже, як навчитися "уживатися" з цими відмінностями. І побудувати в результаті щасливі і здорові відносини.

За допомогою книги вдасться сформувати розуміння того, якими мають бути здорові взаємовідносини між чоловіком і жінкою.

Екман Пол "Психологія емоцій. Я знаю, що ти відчуваєш "

Люди за своєю природою емоційні. Щодня людина відчуває якісь емоції як позитивні, так і негативні. А також намагається їх приховати за маскою байдужості або веселощів. Іноді вам здається, що ви точно знаєте, що відчуває близька людина, але пізніше виявляється, що це зовсім не так.

Крута книга Екмана Пола розповідає про сигнали, які подає співрозмовник на підсвідомому рівні за допомогою міміки і жестів. Після прочитання книги ви навчитеся, як можна тримати під контролем власні емоції.

Найважливіші сигнали - не ті рухи або прояви емоцій, які видно неозброєним поглядом. Потрібно звертати увагу на дрібні деталі. Саме вони допоможуть докопатися до істини. Наприклад, положення брів. Такі ледве помітні зміни в міміці і допоможуть дізнатися, перелякана людина або просто здивована, вона засмучена або стомлена.

Деніел Пінк "Тайм-хакинг. Як наука допомагає нам робити все вчасно"

Автор книжки намагається донести те, що абсолютного будь-яка людина може бути продуктивною. При цьому принципово важливо слідувати природному біоритму. Деніел розповідає читачеві, як побудувати свій графік так, щоб вчасно закінчувати всі справи і навіть встигати проводити час з рідними.

Деніел Пінк дає корисні рекомендації щодо того, як правильно розпоряджатися цінним ресурсом - часом. Якщо будете слідувати порадам автора, ви швидко зрозумієте, що встигати все досить просто.

Стів Харві "Роби як жінка, думай як чоловік"

Одна з найпопулярніших книжок про психологію чоловіків. Не завжди навіть найуспішніші і кращі жінки здатні зрозуміти чоловічу логіку і змиритися з їх психологією. Але чому вони нещасливі в особистому житті?

Стів Харві бачить проблему в тому, що жінки звикли звертатися за порадами до інших жінок. При цьому логічно було б поцікавитися в іншого чоловіка, так як йому більше відомо про те, як дійсно утримати чоловіка.

Після прочитання цієї книги ви дізнаєтеся, як зрозуміти чоловіків, їх хід думок. Також автор дасть відповіді на популярні питання.

Джозеф Халлінан "Чому ми помиляємося. Пастки мислення в дії"

Психологічна книга про те, як влаштований процес мислення у людини. Джозеф Халлінан навчить бачити саму суть проблеми, а також шляхом ретельно аналізу знаходити причину її виникнення.

Легка і цікава мова написання дозволяє швидко засвоїти всю інформацію, навіть не володіючи при цьому глибокими знаннями в психології. Тим самим роблячи вивчення цікавим дозвіллям. Ви дізнаєтеся про найпоширеніші помилки, які робите щодня.

Джозеф, як і інші кращі автори, виступає проти стереотипного мислення і вчить читачів мислити критично і покладатися на власний досвід.

Автор дає рекомендації про те, як усвідомлено приймати рішення, а також навчитися робити висновки зі своїх помилок. Всі ці ситуації пояснюються на простих і життєвих прикладах.

Андрій Курпатов "Червона таблетка. Подивися в очі правді"

В основі книги Андрія Курпатова сучасні дослідження в галузі нейрофізіології і нейробіології. Автор подає складну інформацію простою мовою і дає відповіді на питання про те, як влаштований людський мозок, а також чому він обманює нас.

Кращий науково-популярний твір Андрія Курпатова допоможе навчитися знаходити спільну мову з оточуючими і в повній мірі використовувати власний мозок для вирішення важких завдань. "Червона таблетка. Подивися в очі правді "- це книга для всіх бажаючих поглянути на своє життя з іншого боку. Саме з неї рекомендується приступити до вивчення роботи мозку.

Роберт Чалдини "Психологія впливу"

Книга рекомендується до обов'язкового прочитання абсолютно всім. Знання, отримані з неї, вам обов'язково знадобляться в повсякденному житті. І хоч "Психологія впливу" була написана давно, вона все ще залишається актуальною.

Роберт Чалдини пише про основні особливості поведінки людини, а також вчить впливати на людей і не піддаватися на маніпуляції самому.

"Психологія впливу" - настільна книга у маркетологів, менеджерів та інших людей, робота яких передбачає контакт з людьми. А споживачі зможуть дізнатися, які прийоми використовуються працівниками сфери послуг, і навчаться чинити їм опір. Підійде навіть для починаючого вівчати психологію читача.

Джеймс Холліс "Під тінню Сатурна"

У своїй книзі Джеймс розповідає про 8 таємниць психології чоловіків, їх психологічні травми і страхи, які керують життям представників сильної статі.

Причину цього Холліс бачить в тому, що на чоловіків ще з дитинства покладають величезні сподівання. При цьому ніхто не говорить про те, що вони повинні слухати своє серце. Автор вчить справлятися з травмами і вибудовувати довірчі взаємини з оточуючими.

Топові психологи вкладають в свої книги отриманий досвід і знання. Щоб знайти саме ту книгу, яка вам потрібна, проведіть самоаналіз і зрозумійте, в якій з сфер життя у вас проблеми. А потім складаєте список і починайте читати круті і цікаві книги кращих психологів.

Серед них ви знайдете як художні книжки про людську психологію, так і фундаментальні твори відомих авторів.