З тваринами, зокрема, кішки і собаки не можуть передавати нову коронавірусну інфекцію. Однак, їх аналізи можуть бути позитивними, якщо улюбленці підхопили вірус від своїх господарів. До такого висновку прийшли дослідники департаменту сільського господарства, рибальства та консервації Гонконгу. Там в карантин був поміщений пес, аналізи якого на коронавірус були позитивними кілька разів, пише Associated Press. "Поки немає доказів того, що домашні тварини можуть бути джерелом інфекції COVID-19 або що вони хворіють", - сказали там.

Тим часом, вчені підозрюють, що джерелом смертельного вірусу спочатку стали кажани. Проте дослідники з різних університетів і організацій зійшлися на тому, що у собаки з Гонконгу низький рівень інфекції, і "це може бути випадок передачі вірусу від людини до тварини". Нагадаємо, що перший спалах коронавіруса почалася з ринку морепродуктів в китайському місті Ухань. Цей вірус викликає симптоми схожі на застуду, але швидко пошкоджує легені та інші внутрішні органи.

Ілюстративне фото, Getty Images
Ілюстративне фото, Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що епідемія коронавіруса в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.ua" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.