За поширенням епідемії смертельно небезпечного китайського корорнавируса Covid-19 стежать всі світові мас-медіа в режимі реального часу. Відомо, що число заражених країн, які приймають жорстокі заходи для карантину зростає. В деяких місцях спостерігається паніка, люди спустошують супермаркети і роблять запаси їжі, води та засобів особистої гігієни.

Фахівці одного з американських наукових центрів зібрали інформацію про те, що порівняно рідко пишуть журналісти: більше половини заражених, близько 63 тисяч осіб, вже одужали. Приблизно у 80% врахованих хворих хвороба протікає в легкій формі.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Станом на вівторок, 10 березня, у світі було зареєстровано понад 113 тисяч випадків (у тому числі 81 тисяча в Китаї), померлих - трохи більше 4 000 (в тому числі більше 3 000 - в Китаї). Смертність, таким чином - приблизно 3,5%. Про те, що переважна більшість померлих - це люди дуже похилого віку із супутніми захворюваннями, а для молодих ризик померти від коронавіруса близький до нуля, написано вже досить багато.

Коронавірус, скріншот: haqqin.az
Коронавірус, скріншот: haqqin.az

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім того, оцінюючи рівень смертності, потрібно враховувати ще одну обставину. Медики кажуть, що у деяких заражених хвороба протікає настільки легко, що вони самі можуть її не помітити, прийнявши за звичайну легку застуду. Коли і якщо вдасться виявити і порахувати цих перехворілих, то відсоток смертності може сильно впасти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ув'язнені в тюрмах збунтувалися через коронавірус - є загиблі, поліція не справляється.

Як повідомляв Знай.uа коронавірус змусив Польщу піти на відчайдушні заходи, з чим зіткнуться на кордоні заробітчани.

Знай.uа писав, ви робите це неправильно – як носити медичну маску, щоб уберегтися від коронавіруса.