З вівторка, 10 березня, в зв'язку з поширенням коронавируса, в Італії розширили карантин на всю країну. Міжнародні авіакомпанії масово скасовують рейси в / з Італії. Також про це повідомили авіакомпанії України.

МАУ, Ryanair, Wizz Air, Sky Up, Brittish Airways і ще ряд іноземних авіаліній припиняють авіасполучення з Італією. Про це повідомляє Інформатор.

в аеропорту, ілюстративне фото Getty Images
в аеропорту, ілюстративне фото Getty Images

МАУ

Міжнародні авіалінії України заявили про припинення деяких рейсів до Італії, Швейцарії, Греції, Німеччини, Ізраїлю, Іспанії, Великої Британії, Литви, Азербайджан, Туреччину, Польщу, Угорщину, Австрію, Чехію, Фінляндію, Данію. Також скасовуються окремі внутрішні рейси в межах України. У компанії підкреслюють, що пасажирів, які бронювали квитки і залишали свої контакти, проінформують про зміни в розкладі заздалегідь. Компанія рекомендує перевіряти статус рейсів за пару днів до вильоту на сайті, або зателефонувавши за телефоном +38 044 581 50 50. Подальші новини авіакомпанія опублікує незабаром тут. Нагадаємо, що через коронавируса МАУ дозволили безкоштовно міняти дату вильоту.

Ryanair

Авіакомпанія призупиняє всі внутрішні і міжнародні рейси в / з Італії. Всі пасажири, які планували політ, 10 березня отримають повідомлення на електронну пошту про скасування рейсів. Внутрішнє авіасполучення призупиниться з 00:00 11 березня по 00:00 8 квітня, а міжнародні рейси - з 00:00 13 березня по 00:00 8 квітня. За новинами слідкуйте на їх сторінці. У пасажирів є кілька варіантів:

  • повне повернення грошей за квитки;
  • безкоштовний переліт більш раннього рейсу до 13 березня;
  • кредит на переліт, яким можна скористатися в наступні 12 місяців.


Sky Up

Український лоукостер ще не повідомив про скасування рейсів в / з Італії, але обіцяє зробити це найближчим часом. «На даний момент зовнішні обставини вносять корективи в масштабні плани SkyUp Airlines. Ми готуємо розширений відповідь щодо можливих змін польотної програми. Скоро він з'явиться на нашій офіційній сторінці «, - написали в прес-службі.

Wizz Air

Угорська авіакомпанія Wizz Air з 10 березня по 3 квітня скасовує рейси в Італію, а з 12 по 23 березня припиняться польоти в ізраїльські міста Тель-Авів і Ейлат. У прес-службі повідомляють, що всіх пасажирів з квитками автоматично проінформують і запропонують альтернативні рейси «якомога раніше». Також можливий повне повернення грошей за квитки або безкоштовний перерахунок вартості. Слідкуйте за оновленнями на офіційному сайті.

Brittish Airways

Найбільший європейський авіаперевізник British Airways скасувала всі рейси в / з Італії. Постраждалим пасажирам розіслали листи по електронній пошті і запропонували інші рейси з 10 березня по 4 квітня. Також вони можуть повернути квитки, отримавши повну компенсацію їх вартості. Ще один варіант - відкласти виліт до кінця травня або поміняти місце призначення замість італійського аеропорту на швейцарський.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин в Італії обернувся спорожнілими містами і величезними чергами в супермаркетах

Як повідомляв портал Знай.ua, Папа Римський закликав священиків приносити хворим на коронавірус Святе Причастя

Також Знай.ua писав, в ЄС скликали екстрене засідання через коронавірус, готуються до найгіршого.