Кучеряве, довге, коротке або пофарбоване – будь-яке волосся можна красиво укласти. А прикореневий об’єм прикрасить кожну голову. Виявляється, навіть для самого рідкого волосся можна візуально добитися хорошого об'єму. Головним чином це досягається за рахунок створення пишноти біля коріння.

Але зробити це не так вже й просто. Ми зібрали найкращі поради і відгуки майстрів перукарського мистецтва про створення прикореневого об'єму і красивих укладок на будь-якому волоссі. Вчимося «вкладатися» самостійно і без салонних процедур.

Об'ємне волосся: як зробити?
Об'ємне волосся: як зробити? https://www.pexels.com/ru-ru/

Як зробити об’єм біля корінів волосся в домашніх умовах?

Для початку потрібно обзавестися правильними інструментами-помічниками.

До «об'ємного» арсеналу належать:

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще
  • спеціалізовані засоби для укладання і фіксації;
  • дерев'яний гребінець;
  • гребінь-брашинг (круглий);
  • фен, який має гарячий і холодний режими;
  • бігуді;
  • щипці-гофре;
  • плойка-випрямлювач.

Надати волоссю об'єму: загальні лайфхаки

  • Хороший прикореневий об’єм починається з грамотного миття волосся. Щоб правильно мити рідке тонке волосся, потрібно для початку вибрати спеціальний шампунь. У виборі слід покладатися не тільки на назву типу від виробника, а й самостійно перевірити його якості. Так фахівці відзначають, що прозорі шампуні – це те, що потрібно для збільшення об’єму волосся. Тому що вони не містять кондиціонуючих речовин і не обтяжують волосся. А не тягнуть вниз – значить дають прикореневий об’єм.
  • Шампунь слід наносити, злегка масажуючи шкіру, тільки на корені. Для кінчиків ця процедура може виявитися смертельною – вони не отримують шкірного жиру, а ще й добряче висушені укладками, завивками, фарбуваннями.
  • Ще при митті, щоб отримати об’єм в укладанні – наносіть бальзам/кондиціонер не більше, ніж на половину довжини волосся, уникаючи коріння. Вони і без того здорові і насичені природним жиром, тому з додатковими поживними засобами можуть стати занадто важкими, щоб бути об'ємними.
  • Перш ніж сушити волосся феном, скористайся термозахисними засобами. Так відразу після миття на волосся потрібно нанести засіб для об’єму, потім термозахист, а потім сушити феном.
  • При сушці феном врахуй, що гаряче повітря – це ворог прикореневого об'єму волосся. Тому використовуй його по мінімуму. Щоб волосся було в цілому об'ємніше – суши його, нахиливши голову вниз.
  • Термо-бігуді – це класика жанру в створенні гарного прикореневого об'єму. Ще на зорі Голлівуду актриси використовували цей прийом – і виглядали шикарно. Саме для об'ємної зачіски вибирайте великі бігуді. Бризкаєте на пасмо лак і крутите. Тримайте 20 хвилин – можна поки зробити мейк. Розпустивши, акуратно розбираємо локони пальцями – тоді укладка вийде злегка недбалою, тому трендовою і сучасною.
  • Гофре – це не тільки кучері. Плойка-гофре – мало не найбільш надійний помічник в створенні прикореневого об'єму. Причому ця процедура гранично проста – підійде навіть для невмілих і поспішаючих. Просто поділяєш волосся на пасма, і починаючи з нижньої їх частини затискаєш на кілька секунд гофре біля кореня. Верхні пасма залиш рівними для маскування гофрованих. Так отримаєш великий об’єм, але без локонів і завитків.
  • Сухі шампуні – кращі друзі об’єму біля коріння волосся. А все тому що волосся стає нарочито гладким і плоским через природній жиру, який виділяється зі шкіри голови. Якщо обробити чисте волосся відразу після сушки феном сухим шампунем біля коріння – воно стане пишним надовго.

Об'ємне волосся: зачіски для тонкого волосся
Об'ємне волосся: зачіски для тонкого волосся https://www.pexels.com/ru-ru/

Об'ємна стрижка - це можливо?

Для того, щоб не чаклувати кожен день над своїм волоссям, створюючи потрібний об’єм – можна просто зробити гарну стрижку. Це, до речі, те, на чому не варто економити. Навіть найбільш рідке і непривабливе волосся хороший майстер може так вистригти, що воно буде виглядати прекрасно і не вимагатиме складної укладки.

Для тонких і рідких пасм відмінно підходять короткі стрижки. Втрачаючи довжину, волосся втрачає вагу і набуває об’єм. Для цих цілей підійдуть не тільки стрижки «під хлопчика», а й каре, і середня довжина (до плечей).

Якщо ж ти завзята прихильниця «довгих» зачісок – теж є варіант для об’єму. Можеш зробити собі будь-яку стрижку, але уникаючи рівного зрізу – показано вистригання шарами з градуюванням. Бери приклад з легендарної зачіски Дженіфер Аністон. Актриса не розлучається з нею роками, але та в будь-які часи виглядає актуально і стильно.

Зачіски для тонкого і рідкого волосся: засоби та секрети

Завжди (і це найпростіше) для створення таких зачісок можна використовувати спеціальні засоби додавання об’єму волоссю біля коріння. Втім, без них не обійтися, навіть якщо створювати об’єм біля коріння іншими способами – адже ефект потрібно ретельно фіксувати (особливо у випадку з м'яким тонким волоссям).

Який кращий засіб для створення об’єму? Бустери. Варто віддати перевагу саме тому стайлінгу, який розроблений спеціально для вашого типу волосся. Інакше ефект може бути зворотним. Наприклад, пряме тонке волосся швидко жирніє в силу своєї структури. Засоби, розроблені для нього, крім створення об'єму ще й добре підсушують волосся, і запобігають надмірному виробленню жиру.

Якщо мрієш про об’єм, відмовся від масел і гелів. Твої помічники – це легкі муси, спреї і пінки.

Застосовувати навіть правильні засоби теж потрібно грамотно. І головна умова – це економність. Пінка в обсязі тенісної кулі тільки зробить гірше – потягне волосся вниз.

Найпростіша зачіска для тонкого волосся, яка легко надає йому об'ємності – це локони/завивки. Для цього необов'язково витрачати години – можна використовувати бігуді на ніч або просто зробити легкий пучок з вологого волосся на півгодини під час ранкових зборів.

Кращий варіант зачіски для тонкого і не густого волосся, якщо не любиш кучері – це модний недбалий шик. Так, яку б ти зачіску не робила – завжди потрібно скропити пальці лаком і наїжачити волосся. Тоді навіть зібрані в пучок вони будуть здаватися пишними, об'ємними і густими. Також хороший помічник у цій справі спрей з морською сіллю або з цукром.

Найкращі пишні укладки на коротке волосся

Смішно, але найкраща об'ємна укладка для короткого волосся – це укладання пальцями. Грамотно в перукарському мистецтві це називається холодна укладка. Ось її покроковий алгоритм.

  • Просто посушити трохи волосся (краще природним шляхом).
  • Виділи деякі пасма за допомогою мусу.
  • Помасажуй волосся в довільному порядку.
  • Пальцями виділеним пасмам можеш надати будь-яку форму/об’єм і навіть сформувати легкий завиток.

Якщо сушиш волосся феном, то роби це в напрямку знизу вгору. Потім просто додай об’єму за допомогою круглого гребінця, де знадобитися на твій смак.

Також легко і відносно безпечно для здоров'я волосся на коротких стрижках можна робити начісування.

  • Тонким гребінцем щільно збий волосся по всій довжині і з усіх боків.
  • Можна зробити і тупіровку – начісування волосся тільки зсередини.
  • Зафіксуй лаком.

Бігуді теж можна використовувати і для короткого волосся, хоч в такому випадку вони і менш функціональні. Знадобиться всього кілька бігуді середнього розміру.

Також дуже легко використовувати для об’єму на короткому волоссі плойку. Кілька довільних завитків, розтріпування пальцями, фіксація лаком – і хороша недбала об'ємна укладка забезпечена.

І ще один хитрий лайфхак: висуши волосся на відсотків 80-90, кілька пасм потрібно підняти і просто заколоти наверх, попередньо скориставшись мусом. Через кілька годин отримаєш відмінний кореневий об’єм.

Об'емні укладки для волосся середньої довжини

Найпростіше додати густоти і об’єму на середньому по довжині волоссю – після миття зібрати його у вільний пучок на ніч високо на маківці. На ранок розпустиш – і отримаєш легкий об’єм з невеликою хвилею.

Якщо ж потрібен більш серйозний об’єм, то істотно збільшити пишність волосся допоможе такий алгоритм укладання.

  • Після миття наносиш на корені мус за звичним проділом і розподіляєш по всій довжині.
  • Під час сушіння феном потрібно підняти корені за допомогою круглого гребінця, розділивши волосся на кілька секцій.
  • Задню частину волосся сушиш, опустивши голову вниз, але за тією ж методикою з гребінцем.
  • На фініші злегка розчісуєш волосся.
  • По центральному проділу виділяєш пасма і крутиш їх на великі бігуді.
  • Витримай всього лише 10 хвилин, розпускай і фіксуй.

Об'ємне волосся: легкі кудрі
Об'ємне волосся: легкі кудрі https://www.pexels.com/ru-ru/

Як збільшити пишність довгого волосся?

Довгому волоссям додати об'єм дещо складніше, тому що воно важче. І за рахунок цього тягнуть корінь вниз, а не вгору, як нам того потрібно. Але теж можливо. Ось варіант хорошої укладки.

  • Помити волосся і на вологе нанести трохи пінки, акцентуючись на кореневій зоні.
  • Сушимо волосся за допомогою фену, розділивши на великі пасма і перекидаючи їх в різні боки. Так щоб ретельно просушити кожен проділ з різних сторін.
  • Потім нахиляємося вниз і закінчуємо сушку.

Якщо цього не буде достатньо, щоб обзавестися супер об’ємом (таке буває на ідеально прямому від природи волоссі) – продовжуємо за наступним алгоритмом.

  • Поділяємо все волосся на пасма (чим менше пасма – тим більший прикореневий об’єм).
  • Далі кожне пасмо захоплюємо плойкою-випрямлювачем і робимо нею напівоберт.
  • Чекаємо повного охолодження кожного пасма і фіксуємо його.

Також можна створити хороший прикореневий об’єм на довгому волоссі без завитків за допомогою звичайної плойки.

  • Після сушіння знову-таки поділяємо все волосся на пасма.
  • Кожне пасмо біля основи затискаємо плойкою і крутимо її навколо осі.
  • Коли волосся остигає, можна пальцями сформувати бажану укладку і зафіксувати її.

Фарбування волосся як спосіб створення прикореневого об’єму

Для того, щоб кожен день твоя зачіска виглядала добре і об'ємно – можна і просто правильно пофарбувати волосся. Цей метод рятівний для тих, у кого важке й товсте волосся, і тому укладка будь-якої складності їх погано бере. Правда, тут вже домашніми процедурами не обійдешся. Потрібно йти в салон за складними фарбуваннями.

Для того, щоб візуально створити об’єм на голові підійде різнотонне фарбування – колорування, мелірування, балаяж, шатуш, омбре. За рахунок чергування світлих пасм з темними візуально створюється ефект хорошого об'єму.