Навчальні заклади професійної освіти зможуть розвиватися за новим принципом. Про це повідомляється в Постанові про дуальну форму отримання профосвіти, яке почало діяти 6 березня 2020 року.

Згідно з новим документом, училища можуть організовувати навчання студентів на підприємствах до 70% від усього навчального часу.

У 2015 році вже пробували запроваджувати в життя дуальну систему навчання, тоді учні поєднували навчання у закладах і навчанням на виробництві. Тоді 97% учнів отримали роботу за професією після закінчення навчання.

робітники, скрін з відео
робітники, скрін з відео

“Зараз ми нарешті даємо усі інструменти, щоб використовувати переваги дуальної освіти. І зі свого боку плануємо оперативно відповідати на усі запити, щоб на місцях не боялися її запроваджувати чи розвивати”, – пояснюють посадовці.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Так, згідно з новим документом, кожен заклад професійної освіти зможе скласти договір з підприємством або компанією, щоб організувати на їх базі навчання своїх студентів.

“Можна багато разів пояснювати, як, наприклад, встановити розетку чи виготовити дерев’яні двері, альо поки учень не зробить цього власноруч, говорити про якісну підготовку не можна”, – підкреслили у відомстві.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Німеччина переманює українських заробітчан з Польщі.

Як повідомляв Знай. ua, які "креативні" професії були самими престижними.

Також Знай. ua писав, що звідки заробітчани найбільше переводять гроші в Україну.