У сучасних реаліях вкрай важко уявити роботу за комп'ютером без використання офісних програм. Офісні програми Microsoft Office - найпопулярніший офісний пакет для створення і редагування документів, таблиць, презентацій. Але за їх використання доведеться чимало заплатити. У цій статті ви ознайомитеся з кращими безкоштовними аналогами майкрософт.

LibreOffice

Зручна у використанні офісна програма LibreOffice - відмінна безкоштовна альтернатива офісу від Microsoft. У ній ви знайдете популярні інструменти, наявні в Excel, PowerPoint і Word. Також підтримуються всі формати файлів Майкрософт.

В офісному пакеті доступні 6 програм, що виконують певну функцію. А три з них - унікальні інструменти, що дозволяють розширено працювати з документами. Їх не вдасться знайти у більшості безкоштовних аналогів. Що особливо цінно, так як платна програма Microsoft Access часто потрібна для офісної роботи. А безкоштовну альтернативу знайти вкрай проблематично, тому доводиться купувати платну версію.

Libre Office постійно вдосконалюється командою досвідчених і амбіційних добровольців. Регулярно впроваджується новий і корисний функціонал. У пакеті представлений величезний вибір шаблонів на різні випадки. Використання цих програм повністю безкоштовно.

Багато функції схожі з опен офіс від Apache. Але перевагу краще віддати LibreOffice через сучасний і інтуїтивно зрозумілий у використанні інтерфейс, а також більш часті оновлення.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

LibreOffice прекрасно працює на Windows, Linux і MAC. Версія для мобільних пристроїв так не була випущена, за винятком додатка, що дозволяє переглядати документи на Android.

Скачать для ПК

Скачать для смартфона

Google Docs, Sheets and Slides

Ідеальна заміна офісу для колективної роботи. Офісний пакет від Гугл підійде, якщо вам необхідно часто перепідключатися між різними пристроями. Основні програми пакета повноцінно працюють у всіх браузерах. Також є мобільні версії додатків для Андроїд, що дуже зручно. По інтерфейсу програма віддалено схожа на Майкрософт Офіс.

Якщо вам необхідний розширений пакет інструментів, то Google не зможе замінити Майкрософт. Краще віддати перевагу вищезазначеному LibreOffice. Але для звичної рутинної роботи над документами в офісному пакеті від Google ви знайдете все необхідне.

Додатковою перевагою варто назвати автоматичне збереження документів. Серед недоліків можна виділити те, що буде непросто відкрити документ, який створили, використовуючи іншу програму. Також деякі файли відображаються некоректно.

Google Docs для ПК

Google Таблицы для ПК

Google Презентации для ПК

Google Документы для смартфона

Google Таблицы для смартфона

Google Презентации для смартфона

OneDrive

Недивно, що між Google і Microsoft почалася серйозна боротьба за користувачів. Творці Майкрософт офісу розуміли, що велика частина людей не готова платити за придбання ліцензії на офісний пакет. Тому було прийнято рішення створити веб-версію, в якій можна знайти основні інструменти.

Інтерфейс Майкрософт офіс онлайн аналогічний оффлайн-версії. У цьому офісному пакеті недоступні багато розширених інструментів, як і в пакеті від Гугл. Серед них: зведені таблиці. З пакетом від Google вам не доведеться конвертувати файли.

OneDrive веб-версия

WPS Office Free

Абсолютно безкоштовна, але позбавлена ряду функцій версія офісного пакету преміум-класу. Кожна з трьох програм пакета відмінно виконує свої функції і замінить ексель, ворд і павер поінт.

WPS Office Free підтримує багато форматів, також ви зможете зберегти документ в рідних форматах майкрософт. Офісним пакетом не передбачено наявність спеціальних інструментів, що дозволяють працювати з базами даних. Також в комплект входить зручний рідер для читання файлів у форматі PDF.

Виробники створили додаток для мобільних пристроїв на платформі Android. Також випущені версії для операційних систем Windows і Linux.

Скачать для ПК

Скачать для смартфона

SoftMaker FreeOffice

Софт Мейкер пропонує альтернативи для програм Excel, PowerPoint, Word. Всі вони безкоштовні і нітрохи не поступаються версії від Microsoft.

Ще в 1997 році творці ввели підтримку форматів майкрософт. У пакет вбудована функція конвертації документів в формат PDF і Epub. Перетворення відбувається дуже швидко і легко.

Багато корисних функцій, наявних в преміум-версії, розробники зробили недоступними для безкоштовної версії пакету. Наприклад, був вилучений тезаурус, що можна назвати досить вагомим недоліком для користувачів, які часто пишуть в програмі. Також була прибрана можливість перегляду з вкладками, але це не суттєво.

Офісний пакет Softmaker володіє старомодним інтерфейсом, що для деяких може стати істотним недоліком. А інші навпаки знаходять його простим і інтуїтивно зрозумілим, на відміну від стрічки Microsoft.

Скачать для ПК

Скачать TextMaker BASIC для смартфона

Скачать PlanMaker BASIC для смартфона

Скачать Presentations BASIC для смартфона

ThinkFree Office

Відмінний безкоштовний додаток. ThinkFree Office працює в режімі онлайн, Завдяк чому відпаде необхідність завантажуваті на комп'ютер пакет офісних програм.

Додаток відрізняється пріємнім и простим інтерфейсом. Такоже є можлівість сінхронізації файлів між хмарой і комп'ютером.

Скачать для ПК

Скачать для смартфона

Zoho Office Suite

Досить відомий безкоштовний офісний набір, що дозволяє працювати з документами. Використовуючи цей пакет, ви зможете створювати презентації на професійному рівні. Це прекрасний аналог екселя і ворда. Пакетом Zoho Office Suite передбачена робота з текстовими документами, таблицями.

У Zoho Office Suite можна створювати нотатки, а також впроваджена функція експортувати файли в HTML. Відгуки користувачів говорять про те, що функції, що надаються програмою, необхідні для повноцінного редагування документів. Офісний пакет працює в режим онлайн, як і Google Docs.

Скачать для ПК

Скачать для смартфона

OnlyOffice

Унікальна офісна програма вмістила в себе масу корисних функцій. Це відмінна заміна офісу, яку користувачі можуть використовувати абсолютно безкоштовно. Також OnlyOffice сумісний з усіма існуючими форматами документів Microsoft. Всі файли (незалежно від формату), які завантажують в програму, автоматично конвертуються в один з форматів Microsoft.

Однією з головних переваг OnlyOffice можна назвати його кросплатформеність. Користувачі мають можливість спільно працювати над презентаціями та електронними таблицями через браузер.

Також була розроблена мобільна версія, що забезпечує повноцінну роботу на більшості мобільних пристроїв. Вона є повноцінним редактором для роботи з офісними документами.

Скачать для ПК

Скачать для смартфона

Apache OpenOffice

Перевірений офісний пакет, який існує вже понад два десятиліття. У 2018 році була випущена остання версія. Пакет програм Apache OpenOffice, крім багатого функціоналу, також має приємний оку інтерфейс.

Підійде як для повсякденного використання, так і в комерційних цілях. Також представлена можливість спільно використовувати кілька документів.

Для роботи з офісними документами на виндовс і андроїд абсолютно не обов'язково використовувати платні пакети. З легкістю можна знайти знайти схожі безкоштовні офіси російською мовою, які стануть чудовою альтернативою ворду.

Скачать для ПК

Скачать для смартфона