За останні кілька днів уряд України прийняв ряд рішень, які повинні убезпечити українців від вірусу Covid-19. Дізнайтеся: якого числа оголошено карантин? На скільки днів продовжили карантин у Києві та українських школах? Читайте подробиці стосовно того, що відбувається.

Які нововведення прийняті в Україні?

Кабінет міністрів України затвердив заходи, які необхідно прийняти через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні. Уряд вважає, що ми не повинні допустити поширення інфекції Covid-19.

У результаті 11 березня 2020 року, на засіданні Кабінету міністрів, було прийнято рішення щодо виділення 100 мільйонів гривень на першочергову закупівлю засобів для індивідуального захисту українців.

Одночасно вирішено тимчасово заборонити експорт товарів протиепідемічного призначення. Це рішення повинно виконуватися до 1-го червня 2020-го року. Воно спрямоване на гарантування забезпечення населення країни необхідними засобами захисту від страшного вірусу.

Кабінетом міністрів України прийнято рішення стосовно введення обмеження на проведення масових заходів у нас у країні, у яких запланована участь двохсот і більше осіб.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Проведення заходів спортивного характеру дозволяється, але із дозволу міжнародних організацій та без публіки. Кабінет міністрів прийняв рішення закрити дитячі садки та школи.

Про це повідомила на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук українська журналістка, громадський діяч Вікторія Сюмар. Введення карантину заплановано у навчальних закладах строком на 3 тижні: з 12-го березня по 3-те квітня.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Скільки інфікованих на коронавірус в Україні?

У 2020 році для всіх областей України оголошено карантин. Його продовжать до 3-го квітня. Причина оголошення коронавіруса - жахлива статистика захворюваності та смертності від коронавируса по всьому світу, яка була зафіксована ще на лютий місяць. А згодом ситуація ще більше ускладнилася.

Нагадаємо, 3-го березня 2020-го року в Україні було зафіксовано перший випадок інфікування на коронавірус. На Covid-19 інфікувався чоловік із Чернівецької області, який прибув із подорожі Італією. Його дружина перебувала останнім часом під наглядом лікарів.

Однак сьогодні ряд ЗМІ повідомляють про те, що на коронавірус захворіли ще шість громадян України. Чотири людини перебували на борту великого круїзного судна Diamond Princess, ще один інфікований - із Неаполя, і один - із Італії.

Після цих подій українською столицею почали поширюватися чутки про оголошення карантину в Україні. Мешканці Києва почали миттєво скуповувати крупи: гречку, рис, а також борошно, сіль, яйця, олію, цукор та туалетний папір. Люди буквально «атакували» обмінні пункти й супермаркети. Про це повідомляли відкриті джерела.

Згідно із розпорядженням Кабінетів міністрів, під забороною сьогодні знаходяться різні заходи, які носять масовий характер. На карантині й дистанційному навчанні будуть перебувати вихованці дитячих садів, учні шкіл та вищих навчальних закладів.

Всілякі заходи, які носитимуть масовий характер, можуть проходити у тому випадку, якщо у них братимуть участь не більше шістдесяти чоловік у місті Києві. При цьому кожен із них повинен пройти скринінг температури.

Уся Україна має інші обмеження - не більше двохсот осіб. Також у нас у країні закривають сто сімдесят пропускних пунктів на кордоні. І фактично припиняється авіасполучення із Італією, де на сьогоднішній день зафіксовані досить високі показники захворюваності та смертності від коронавіруса.

На сьогоднішній день у світі всього захворіли 115 тисяч осіб. Кількість зафіксованих смертей - понад 4 тисячі. Найбільша кількість хворих вірусом - у Китаї. Саме ця країна є вогнищем коронавіруса. За нею йдуть Італія, Південна Корея та Іран. На ці чотири країни припадає 93% хворих людей.

коронавірус, ілюстративне фото Getty Images
коронавірус, ілюстративне фото Getty Images

Якщо судити про випадки зараженості у інших країнах, то кількість інфікованих країн із кожним днем стрімко зростає. Звичайно ж, найбільше постраждав Китай, де зафіксовано вогнище ураження на коронавірус.

Однак із часом хвороба почала інтенсивно поширюватися країнами Азії та Європи. У результаті постраждали жителі Франції, Афганістану, Естонії, Великобританії, Північної Македонії, Грузії, Італії, Філіппін, Хорватії, Норвегії, Японії, Кувейту та інших країн світу. Всього зафіксовано ряд випадків інфікування у понад 50-ти країнах світу.

У лютому 2020-го року лабораторії різних країн світу підтвердили високу ступінь зараження на коронавірус. ЗМІ навперебій почали писати про страшне захворювання, його ознаки, симптоми та лікуванні.

Чи виправдане оголошення карантину в Україні?

За словами лікаря-інфекціоніста Юрія Жигарева, оголошення карантину в Україні - цілком виправданий крок. Про це повідомляють відкриті джерела. Насправді в Україні вже не одна інфікована людина й потрібно вчасно забити на сполох.

У іншому випадку коронавірус може дуже швидко поширитися по всій Україні. І стати поширеним захворюванням. На жаль, українські лікарі не мають у наявності швидких тестів, що виявляють наявність коронавіруса у них.

Як зазначає Юрій Жигарев, вжиті заходи по карантину повинні сприяти розвитку безпеки української системи охорони здоров'я. Люди повинні навчитися справлятися із ситуацією. Для цього достатньо при перших найменших ознаках звертатися до медиків за допомогою, щоб запобігти подальшому розвитку захворювання.

У разі оголошення карантину захворюваність на коронавірус можлива, проте не буде розвиватися настільки швидкими темпами, як у Китаї та Італії. Сенс сьогоднішніх карантинних обмежень - термінова необхідність запобігти захворюваності коронавіруса людей в Україні.

І якщо ще буквально місяць тому про коронавірус ми тільки чули, то сьогодні доводиться говорити про нові випадки захворювання. Саме тому уряд країни змушений реагувати на коронавірус в Україні та вжити заходи, що сприяють захисту системи охорони здоров'я та підвищенню рівня безпеки.

Сьогодні дуже важливо провести профілактичні заходи, щоб не захворіти на коронавірус. У нас не тільки медики, а й усі мешканці України поінформовані щодо захворюваності на коронавірус. Давайте дізнаємося, яким чином будуть вчитися наступні три тижні учні шкіл та вищих навчальних закладів.

коронавірус, ілюстративне фото Getty Images
коронавірус, ілюстративне фото Getty Images

Останні новини

Свою навчальну діяльність школярі та студенти вузів здійснюватимуть у наступні три тижні навчання дистанційно. В українській столиці педагоги вже займаються тим, що розсилають батькам у вайбер-чатах повідомлення із зазначенням тем для самостійного проходження навчального матеріалу на найближчий час.

Щоб не баритися із підготовкою випускників 11-тих класів до зовнішнього незалежного тестування, записуються спеціальні відео-лекції. Для учнів середніх і старших класів буде окремо запущена платформа дистанційного навчання.

Крім дистанційного навчання, педагоги деяких шкіл передбачають заняття онлайн. У такому ж режимі проходитимуть безкоштовні консультації з учнями у разі потреби. 11-класники пройдуть у онлайн-режимі тематичні експрес-уроки та курси підготовки до здачі ЗНО.

У секторі спортивних і концертних заходів для дітей самого різного віку вчора ще не поспішали застосовувати закриття продажів. Сьогодні буде більш ретельна підготовка до карантину. Міністерство охорони здоров'я рекомендує відмовитися від проведення олімпіад, конкурсів, змагань, виставок і пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

Однак у деяких містах України до питання виконання розпорядження Кабінету міністрів вирішили підійти частково. Так, у Тернополі дитячі садки працюватимуть протягом наступних двох днів.

Мер міста Харкова Геннадій Кернес повідомив на своїй сторінці у Telegram-каналі про те, що тут не скрізь буде призупинено навчальний процес. У Харкові було оголошено щодо введення 3-тижневого карантину в установах із масовим перебуванням людей. Однак деякі заклади не закриватимуть.

Згідно повідомлення харківської міськради, епідеміологічна ситуація у Харкові зараз спокійна. І місцева влада не бачать сенсу оголошувати карантин, тому що тут немає жодного підтвердженого або підозрюваного випадку на захворюваність коронавірусом. У інших містах України дотримуються постанови Кабінету міністрів щодо оголошеного карантину.

Фото

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Відео