Київрада підтримала продовження скандального будівництва будинку за адресою вулиця Олени Теліги, 25, що розташований біля меморіального парку Бабин Яр.

Про це повідомила на своїй сторінці у мережі Facebook активістка Лідія Гончаренко.

На місці будівництва раніше був сквер, тому місцеві жителі виступають проти нового архітектурного об'єкту, якому за роки встигли збудувати півтора поверхи.

"До дня [Куренівської] трагедії "обранці" віддали під забудову чергову ділянку "на кістках і крові" в Бабиному яру, по вул.Теліги, 25! І ніхто, навіть, не блокував трибуну, мабуть, "порєшали"...Так і живемо", - зазначила українка.

Окрім того, жінка звернула увагу, що про дозвіл на будівництво стало відомо до річниці Куренівської трагедії.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Бабин Яр
Бабин Яр

"Історія, на жаль, нічому не вчить наш народ і його "обранців". Сьогодні дата трагедії на Куренівці(історична зона Бабиного яру). 13.03.1961 відбулася техногенна катастрофа з проривом дамби. Жадібність, не врахування думки людей і історичної зони, привели до трагедії і людських жертв. За підрахунками істориків загинуло до півтори тисячі людей. "Дамба почала руйнуватися, а о 8:30 її прорвало, і маса рідкої пульпи ринула вниз. Початкова висота валу сягала 14 метрів, ширина у створі «Кирилівська церква» — приблизно 14 метрів, а швидкість — 5 метрів за секунду", - пояснює Гончаренко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українцям майже задарма віддадуть квартири: у кого є шанс отримати омріяні "квадрати".

Як повідомляв портал "Знай.ua", будівництво погребу влетить у копійку: як уникнути штрафу та законно почати роботи.

Також "Знай.ua" писав, Бюджет-2020 провалився: в Україні зупинено будівництво лікарень, шкіл та дитячих садків.