Пандемія коронавіруса - серйозна проблема для країн світу у багатьох відношеннях. Так, згідно недавній заяві Міжнародної організації праці, близько 25 мільйонів людей в усьому світі можуть втратити роботу через поширення смертоносної інфекції. Екс-міністр економіки України Тимофій Милованов заявив, що в Україні можуть втратити роботу близько півмільйона людей!
Юрист та експерт з трудового права Ірина Кудинська дала кілька порад, як зберегти своє робоче місце і доход в умовах пандемії. За словами Кудинской:

  1. Вас не можуть звільнити через карантин. Не існує юридично такого приводу для звільнення, як “карантин”. Звільнити можуть лише за офіційним приводу, який є в Кодексі — наприклад, прогули, невиконання службових обов'язків, реорганізація або скорочення.

  2. Якщо примушують звільнитися або писати заяву “за власним бажанням” ,не погоджуйтеся — оскаржити його буде неможливо.

  3. Сміливо заявляйте, що це карантин — і така ситуація по всій країні. Якщо на вас продовжують тиснути, скажіть, що зверніться до Держслужби з питань праці. Поговоріть з іншими співробітниками і напишіть колективну заяву.

  4. Якщо директор відправляє “у неоплачувану відпустку” — не погоджуйтеся. Ви можете піти толькьо за власним бажанням, якщо не хочете — ви не зобов'язані погоджуватися.

    Популярні новини зараз
    Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
    Показати ще

Сміливо відстоюйте свої права і не дайте громадської паніці збити вас з пантелику - ви маєте право на працю і гідну її оплату.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Раніше портал "Знай.іа" повідомляв, що епідемія коронавіруса в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.іа" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.