У розпал пандемії недобросовістні особи почали активно розповсюджувати фейкову інформацію стосовно коронавірусу.

Аби населення зайвий раз не вводили не в оману, до українців звернулися працівники СБУ на своїй сторінці у Facebook:

"Друзі, у соцмережах – черговий фейк про коронавірус. Не встигли "відлітати" гвинтокрили, які мали розпилювати вночі дезінфекційні засоби, як наші кіберфахівці зафіксували спроби розповсюдження нової нісенітниці. Тепер в мережі «розганяється» відео про те, що в міському транспорті (спочатку йшла мова про Вінницю, а потім про Львів) сталася бійка, оскільки один з пасажирів нібито кашляв та мав ознаки коронавірусу. При цьому, кіберфахівці встановили, що даний конфлікт насправді був зафіксований значно раніше і жодним чином не пов’язаний із коронавірусом (хоча й не красить учасників ситуації)", - зазначають силовики.

Бійка в автобусі, скріншот: YouTube
Бійка в автобусі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Крім того, за версією СБУ, першоджерелами розміщення цього відео стали "боти", зокрема, й проросійського спрямування. Згодом ці матеріали стали активно поширювати на сепаратистських та проросійських ресурсах. Аномальне "вірусне" поширення матеріалу вказує на залучення "ботоферм" для дестабілізації ситуації.

"Тому вкотре закликаємо і ЗМІ, і громадян ретельно ставитися до перевірки інформації та користуватися офіційними джерелами. Пам’ятайте: такі публікації спрямовані лише на розхитування ситуації в нашій державі. На даний момент співробітниками СБУ здійснюються заходи для встановлення та притягнення до відповідальності осіб, які свідомо поширюють неправдиву інформацію", - йдеться у зверненні.

Бійка в автобусі, скріншот: YouTube
Бійка в автобусі, скріншот: YouTube

Бійка в автобусі, скріншот: YouTube
Бійка в автобусі, скріншот: YouTube

Нагадаємо, Мінськ окропили з неба святою водою проти коронавірусу.

Як повідомляв Знай.ua, міністр охорони здоров'я України зібрався у відставку.

Також Знай.ua писав, що пандемія пробудила особливі почуття між поляками та чехами.