Служба безпеки України продовжує викривати розповсюджувачів фейків про коронавірус. Починаючи з минулого тижня виявлено 38 осіб. Співробітники СБУ передали Нацполіції всю інформацію для застосування до них заходів адміністративного впливу.

Між тим декілька осіб порушили серйозні статті Кримінального кодексу України. Зокрема, сьогодні у Дніпрі СБУ припинила діяльність інтернет-агітатора, який за завданням російської сторони публікував у соцмережах неправдиву інформацію про поширення COVID-19 в Україні.

Закликав він і до порушення конституційного ладу та територіальної цілісності України, відповідні завдання надходили українцю від "куратора" з Російської Федерації.

Для нагнітання паніки у суспільстві мешканець Дніпра мав робити фото та відео з порожніми полицями в магазинах, черг до аптек, фіксувати роботу спецтехніки та правоохоронців. У подальшому замовники планували використовувати матеріали для підготовки неправдивих новин.

До речі, серед фейків, які поширював пропагандист, виявлено і відео про те, що в міському транспорті сталася бійка, оскільки один з пасажирів нібито кашляв та мав ознаки коронавірусу. Учора Служба безпеки України спростувала його, як недостовірний.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої, які підтверджують протиправну діяльність.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення фігуранту про підозру.

Нагадаємо, що це не перший випадок за останній час, коли СБУ припиняє діяльність «кіберактивістів», які отримують завдання з країни-агресора на дестабілізацію ситуації в Україні. Нещодавно підривну діяльність одного із таких інтернет-провокаторів було припинено в Одесі.

У черговий раз закликаємо громадян не довіряти інформації з неперевірених джерел та не поширювати її. Актуальні дані щодо поточної ситуації із розповсюдження коронавірусу є на офіційних сторінках Міністерства охорони здоров’я України та інших державних установ.