Новий спалах може статися через прибуття в країну з-за кордону нових інфікованих та поступове повернення країни до звичного режиму. Одна із провідних китайських експерток з коронавірусу Лі Ланьцзюань вважає, що нині Китай зіштовхнеться з новою хвилею заражень CVOID-19. Про це професорка повідомила в коментарі China News.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

В інтерв’ю газеті People's Daily Лі зізналася, що місія в Ухані не виконана остаточно і в місті залишається багато важкохворих пацієнтів. На її думку ситуація в країні продовжує бути нестабільною.

Крім цього, медики вимагають у влади ідентифікувати всіх, у кого офіційно не діагностували вірус. Саме через таких громадян ймовірна нова хвиля заражень.

Після двомісячної перерви на карантин у Китаї 24 березня для туристів відкрили одну з найбільш відвідуваних ділянок Великої стіни.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю — COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає — пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше