Національний Корпус надав свою волонтерську сітку для допомоги Міністерству охорони здоров'я. Про це розповів Максим Жорін на своїй сторінці Facebook.

Нацкорпус раніше виступив з відкритим зверненням до Міністерства охорони здоров'я України і запропонував своїх волонтерів для допомоги. Організація готова надати допомогу більш, ніж тисячі волонтерів по всій Україні, розповів керівник Центрального штабу Нацкорпуса Максим Жорін.

"Ми за кілька днів вже налагодили роботу у всіх регіонах. В основному, волонтери, спільно з представниками комунальної сфери, допомагають дезінфікувати громадські місця, а також доставляють продукти, ліки і засоби захисту людей з групи ризику. Це літні громадяни, люди з інвалідністю", - розповідає Жорін.

Відомо, що волонтери Нацкорпуса займаються пошиттям і роздачею захисних масок, які в дефіциті, а також підвозять медиків на роботу.

Так, в деяких регіонах навіть є окрема ініціатива "Підвези медика". В ній власники авто координуються між собою і розвозять лікарів. У деяких областях організація навіть надала лікарням кілька своїх бусів, на яких перевозять медичних працівників.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"З перших днів у нас дуже багато дзвінків на гарячу лінію. Люди готові допомагати, і це відмінна риса нашої нації - об'єднуватися у складні моменти. Роботи вистачить для всіх, тому чекаємо всіх бажаючих", - говорить Максим Жорін.

Приєднатися до “НКВолонтерам” можна, зателефонувавши на гарячу лінію: 0(95) 002 30 49 або заповнивши анкету волонтера

Перші дні роботи #НКволонтери

Кілька днів тому ми оголосили про початок ініціативи #НКволонтери. За цей час уже встигли налагодити роботу в усіх регіонах. На сьогоднішній день наші волонтери: 🔺допомагають у проведенні дезінфекції у громадських місцях; 🔺доставляють соцдопомогу тим, хто цього найбільше потребує; 🔺підвозять лікарів до місць роботи; 🔺допомагають в забезпеченні засобами захисту; 🔺проводять роз’яснювальну роботу і т.д. Якщо відчуваєте в собі сили та маєте можливість допомогти - приєднуйтесь до нас!⬇️⬇️⬇️ +380 (95) 002 30 49 Анкета волонтера: https://forms.gle/CQKAS3PHqckntDHQA Наша небайдужість та солідарність не раз рятувала країну. Впевнений, що і з цією проблемою ми зможемо справитись разом!

Geplaatst door Максим Жорін op Maandag 23 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коли в Україні введуть надзвичайний стан через коронавіруса.

Як повідомляв Знай. ua, Білецький після зустрічі Зеленського з олігархами показав вертикаль влади.

Також Знай. ua писав, що Білецький розкритикував "карантин Зеленського".