Враховуючи ситуацію, яка склалась в країні, оргкомітет "Пробігу під каштанами" прийняв рішення придбати та передати Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України наркозно-дихальний апарат A7 (Mindray).

"Ми чекали від Центру інформацію стосовно того, що потрібно придбати на другу частину внесків учасників 27-го Пробігу. І дякуючи зусиллям кожного, нам вдалось купити життєво необхідний апарат, вартістю 1 315 000 грн", – розповідає Ірина Кузнецова, президент Благодійної організації "Благодійний Фонд "Пробіг під каштанами".

Обладнання вже доставили у Центр дитячої кардіології та кардіохірургії, і найближчим часом головною функцією буде проведення штучної вентиляції легенів. Повний набір режимів вентиляції відповідає потребам на всіх етапах проведення анестезії. Багатофункціональність цього пристрою дає можливість користуватися ним як у відділеннях реанімації, так і у звичайних відділеннях.

"У цей складний період ми отримали не просто дихальний апарат, а цілу наркозну станцію, – ділиться Володимир Жовнір, головний лікар Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. – Після відновлення планових оперативних втручань ми будемо активно використовувати обладнання для проведення 2-х операцій на серці щодня".

Нагадаємо, у 2019 році завдяки благодійному проєкту "Пробіг під каштанами" вдалося акумулювати 2 935 600 гривень, з яких:

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

- 2 800 000 грн направили Центру дитячої кардіології та кардіохірургії

- 100 000 грн – Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П.Філатова (м.Одеса)

- 35 600 грн – Фонду Happy Paw

Цього року організатори налаштовані провести 31 травня 28-й "Пробіг під каштанами" та закликають кожного не припиняти робити добрі справи, підтримувати один одного та об'єднуватись заради масштабної мети – створювати безпечне та комфортне майбутнє.

Раніше повідомлялося, що наразі в Україні виявлено 97 інфікованих коронавірусом.

Захворюваність продовжує зростати кожну добу і охоплює нові регіони країни.

Крім того, доктор Євген Комаровський назвав терміни спалаху коронавірусу в Україні.