Після запровадження карантину в Україні різко зросли ціни на продукти харчування, які подекуди піднялись у вартості на 50-60%. Це викликало обурення українців, які й так опинились один-на один із бідою.

Антимонопольний комітет Укрраїни (АМКУ) заявив, що почне моніторити ситуацію з цінами для того, щоб виявити порушників.

Так, зокрема напередодні, 23 березня, про підвищення цін на продукти 23 березня мережа супермаркетів "АТБ" оголосила про підвищення цін на продукти харчування.

В мережі такий крок там назвали вимушеним та пояснююють подорожчання стрімким зростанням закупівельних цін від постачальників не лише для "АТБ", але і для всіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі.

"Підняття вартості товарів постачальники пояснюють значним зростанням витрат на виробництво продукції, пов'язаним із карантинними заходами і строгими обмеженнями, а також зі зміною цін на всі імпортні складові собівартості товару", — йдеться в офіційному повідомленні мережі.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

АТБ, фото Главред
АТБ, фото Главред

За даними Антимонопольного комітету, деякі магазини підняли ціни на гречану крупу на понад 50%, на пшоно — на 24%, на цукор — на 16%.

"Задля виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції Комітет вимагає від харчових рітейлерів оперативно надавати повну інформацію про закупівельні та роздрібні ціни на кру"», — йдеться у повідомленні АМКУ.

Всю зібрану інформацію комітет оброблятиме для того, аби виявити порушників, які зловживають ситуацією в країні та штучно завищують ціни та продукти.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, АТБ підвищив ціни на продукти під час карантину

Як повідомляв портал Знай.ua, у Дніпрі мережа магазинів EVA почала поруч із засобами для гігієни продавати продукти харчування.

Також Знай.ua писав, у Львові аптеки і магазини "включили" особливий режим через коронавірус