Заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на власному прикладі показав і пояснив, як треба правильно користуватися антисептиком

Під час щоденного брифінгу МОЗ Ляшко в черговий раз закликав українців мити руки з милом під проточною водою, а якщо такої можливості немає - користуватися антисептиками, але користуватися правильно.

"Якщо у вас немає можливості помити руки з милом біля проточної води, в доступі повинні бути антисептики. Хочу підкреслити на правильності їх використання, оскільки останнім часом фіксуємо неправильне використання антисептичних засобів в побуті", - зазначив Віктор Ляшко.

За словами заступника глави МОЗ, просто скропити антисептиком руки - неефективне, потрібно застосовувати приблизно 2,5-3 мл рідини.

"Щоб використання було раціональним, потрібно застосувати 2,5-3 мл антисептика, а після цього протерти руки. Саме така кількість рідини дозволить мати вологі руки протягом 20-30 секунд", - підкреслив головний санітарний лікар.

Віктор Ляшковсе детально продемонстрував на власному прикладі. Єдине, чого не сказав українцям головний санітарний лікар - де брати цей самий антисептик, адже в аптеках його вдень з вогнгем не знайдеш.

Віктор Ляшко також відрапортував про ситуацію в Україні у зв'язку з епідемією. Він нагадав, що кількість інфікованих зросла до 97 чоловік. В Україні 11 нових випадків: 10 - в Київській, 1 - в Тернопільській, 13 - Чернівецькій областях.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За словами Ляшка, аналізи на COVID-19 вже проводять експрес-тестами і в лабораторіях.

"Я впевнений, що кількість не буде збільшуватися, тому що ми, українці, будемо дотримуватися правил карантину та зменшимо свою мобільність. Соціальна дистанція повинна бути 1,5 метра, чисті руки - під проточною водою і милом, якщо немає мила - у нас повинні бути антисептики ", - заявив Ляшко.

Головний санітарний лікар також зазначив, що грипозних захворювань в країні стало менше, а значить карантин дає позитивний ефект.

Крім того Ляшко повідомив, що українські вчені вже створили тести на коронавірус, вони наразі проходять випробування, точність у них буде така ж як у китайських тестів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на сьогодні в Україні виявлено 97 інфікованих коронавірусом. Захворюваність продовжує зростати кожні добу і охоплює нові регіони країни.

Як повідомляв портал Знай.ua, пандемія зупинила транспорт по всій Україні — які обмеження ввели для пасажирів.

Також Знай.ua писав, як не заразитися коронавірусом — прості рекомендації, здатні врятувати життя