У Китаї на тлі спаду захворюваності на коронавірус COVID-19 новою небезпекою може стати інша інфекційна недуга – хантавірус, від якої вже померла одна людина.

Хантавіруси виявляються по всьому світу у диких гризунів, які поширюють вірус протягом всього свого життя через сечу і екскременти. Передача відбувається між гризунами. Люди заражаються через вдихання випарів від виділень гризунів. Останні дані свідчать про те, що передача від людини до людини може виникати рідко. Інфекції, придбані природним чином і в лабораторії, реєструються все частіше.

карантин через коронавірус, фото GettyImages
карантин через коронавірус, фото GettyImages

Лабораторний діагноз хантавірусної інфекції встановлюється за допомогою серологічних тестів і ПЛР із зворотною транскриптазой (RT-PCR). Серологічні аналізи включають імуноферментний аналіз (ІФА) та Вестерн-блоттінг, а також стрип-блоттінг. Культивування вірусу є технічно важким, і потрібно лабораторія з 3 рівнем біологічної безпеки.

Зазначається, що заражений хантавірусом може відчувати втому, лихоманку і м'язові болі. Вважається, що на відміну від коронавірусу він нібито не передається від людини до людини, однак це не доведено.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Що про нього відомо:
🔹 хантавіруси – це сімейство вірусів, які поширюються гризунами та здатні спричинювати різні синдроми захворювань у людей в усьому світі;
🔹 на відміну від коронавірусу, він не передається від людини до людини;
🔹 заражений хантавірусом може відчувати втому, лихоманку і м'язові болі;
🔹 хантавірус вивчений слабо, хоч і хвороба існує досить давно – "можливо, навіть століття", і найпоширеніша в Китаї, де фіксується від 16 до 100 тисяч випадків зараження на рік;
🔹 зараз не існує будь-якого спеціального лікування, ліків або вакцини від цього вірусу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, у Китаї зафіксована перша смерть від невідомого хантавірусу.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Франції депутата вразив коронавірус, ледве дихає.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.