Хворий на коронавірус священик Олег Винницький у Заліщицькому районі Тернопільської області контактував з близько 500 людьми. Про це розповів голова Заліщицької райдержадміністрації Роман Краснюк, передає hromadske.

"Наш отець мав дві парафії, у Заліщиках одну - в самому місті, і в селі Печорна. 15 березня мав служби в двох церквах своїх і похорон у Печорні", - повідомив Краснюк.

У свою чергу глава Монастирської РДА Дмитро Левкович заявив, що в районі вже чотири підтверджених випадки коронавірусу.

Священник, фото: Вінницька єпархія
Священник, фото: Вінницька єпархія

"Перший - це цей чоловік, який помер, він з Ковалівки (не священик), і зараз підтверджено - коронавірус у його товариша і у дружини товариша - вони з Ковалівки", - уточнив Левкович.

При цьому в Монастириському районі інфікувалася медсестра, у якої спочатку тести показали грип. Обидва чиновники впевнені, що саме там заразився священик Олег Винницький.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Голова Заліщицької РДА зазначив, що церква в Заліщиках велика - 100-120 людей. Також є друга церква. Тобто, всього священик контактував з 300-500 людьми.

церква, скріншот з відео
церква, скріншот з відео

"Церкву ми дезінфікували, багато людей пішли на самоізоляцію. У перший же день, 22 і 23 березня ми проводили дезінфекцію цього багатоквартирного будинку, церкви, в родині батька є дружина, донька і зять, дружина працює у державній установі на роботі, там теж провели дезінфекцію, теж у Печорні в церкві, і на дворі і в будинку, де були похорони. З неділі ми дезінфікуємо все в місті і в селі - всі вулиці", - додав Краснюк.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Тернопільській області священик заразився коронавірусом, відспівуючи небіжчика.

Як повідомляв портал Знай.uа, четвертою жертвою коронавірусу став житель Тернопільської області.

Також портал Знай.uа писав, що священики ПЦУ проводять богослужіння онлайн і роздають саморобні антисептики.